Світовий ринок зброї: Франція вибила росію з другого місця

НОВИНИ 03.08.2023 Коментарі 0

Повідомлення зі світових ринків про контракти на постачання французьких озброєнь до Індії та Катару відображають зростання виробництва на оборонних заводах Франції.

Канал France 24 зазначає, що військові дії Росії в Україні негативно вплинули на світовий продаж російської зброї. У зв'язку з цим зростають очікування, що Франція може зайняти місце другого світового експортера військової продукції, відтіснивши з нього Росію. Перше місце – у США, - про це повідомляє російськомовний Голос Америки. 

Із 2018 по 2022 рік частка Франції у глобальній торгівлі озброєннями зросла до 11 відсотків зі 7,1 відсотка у попередній чотирирічний період. Такими є дані Стокгольмського міжнародного дослідницького інституту світу SIPRI. За цей період частка Росії у міжнародній торгівлі зброєю знизилася з 22 до 16 відсотків.

Замовлення на виробництво озброєнь, зроблені у 2022 році та на початку 2023 року, відображають стабільну тенденцію зростання на користь Франції. Це було помітно ще до недавнього підписання контракту між Делі та Парижем про постачання до Індії французьких винищувачів Рафаль, йдеться у публікації France 24. Франція, схоже, поступово тісить Росію, зменшуючи частку російських продажів зброї на світовому ринку, наголошується у публікації.

Дослідники SIPRI говорять, що Франція в цей час виконує замовлення на 210 багатоцільових винищувачів, у той час як у Росії в портфелі замовлень лише 84 бойові літаки. "Зрозуміло, ці цифри можуть змінюватися, але є впевненість, що Франція залишиться головним експортером зброї [серед європейських виробників]", заявив один із авторів доповіді про світові тенденції у торгівлі зброєю Пітер Веземан.

Акції компанії Dassault Aviation з лютого 2022 року подорожчали майже вдвічі. Відповідаючи на запитання щодо зацікавленості військових підприємств Франції у продовженні війни в Україні, голова асоціації ветеранів EuroDéfense-France Олів'є Грас назвав ситуацію «делікатною» і додав: «Французькі закордонні оборонні замовлення – результат довготривалої політики Парижа, проведення якої розпочалося ще до російського повномасштабного вторгнення в Україну».

Фото – винищувачі Rafale індійських ВПС у польоті / з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: