В Одесі в руки СБУ потрапив нахабний юрисконсульт «партії шарія»

НОВИНИ 03.08.2023 Коментарі 0

Контррозвідка Служби безпеки України провела в Одесі багатоетапну спецоперацію, результатом якої стало затримання агента головного управління розвідки генштабу збройних сил російської федерації. Цікаво те, що після повномасштабного вторгнення він виїхав у Крим, де його завербувало російське гру, а потім повернувся в Одесу виконувати завдання.

Зрадник передавав агресору цілі для повітряних ударів по Одесі, відслідковував місця дислокації та переміщення українських підрозділів протиповітряної оборони, звітував про наслідки «прильотів» ракет і ударів дронами-камікадзе, повідомляє пресслужба СБУ.

Зловмисник є приватним юристом. Раніше був помічником-консультантом декількох депутатів із фракції «партії шарія» в одній із райрад Одеської області.

Після повномасштабного вторгнення рф він разом із дружиною виїхав до тимчасово окупованого Сімферополя, де за власної ініціативи звернувся до «військового комісаріату Криму».

Там одесита завербував кадровий працівник 3-го оперативного відділу 316-го розвідувального центру російського гру Григорій Іванов, який працював під прикриттям та представився співробітником фсб.

Одесит дав підписку про негласну співпрацю на користь рф, після чого отримав оперативний псевдонім «Diezel». Після цього рашисти дали завербованому 500 доларів США «авансу» за проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

Повернувшись в Одесу, «Diezel» також намагався встановлювати контакти з місцевими правоохоронцями, вивчав їхні кандидатури для поповнення агентурної мережі російських спецслужб.

СБУ повідомила затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Затриманому загрожує довічне ув’язнення.

Контррозвідка СБУ також ідентифікувала дружину зрадника, яка зараз мешкає у Санкт-Петербурзі і співпрацює з російським гру, отримуючи щомісячну платню.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: