Світлана Тихановська закликала Євросоюз до рішучих дії задля визволення Білорусі

НОВИНИ 14.11.2022 Коментарі 0

Лідерка демократичних сил Білорусі Світлана Тихановська закликала Європейський Союз «до рішучих дій для вирішення кризи в Білорусі».

«Ми віримо, що війну можна закінчити швидше, якщо російські війська підуть, а Білорусь перейде до демократії. Я закликаю ЄС до рішучих дій для вирішення кризи в Білорусі. Зараз настав час підтримати зусилля білорусів щодо захисту незалежності свого народу», - сказала пані Тихановська у понеділок, 14 листопада, під час зустрічі з міністрами закордонних справ країн Євросоюзу.

На зустріч зі сімнадцятьма очільниками дипломатичних відомств, які висловили підтримку Білорусі, Світлану Тихановську запросив верховний представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель

У своєму виступі Світлана Тихановська також закликала спростити візові процедури для білорусів, поліпшити освітні та культурні обміни, підтримати приватний бізнес, що не пов’язаний з режимом лукашенка.

Серед тез, донесених до учасників зустрічі, виокремимо такі:

- не підтримувати відносини з нелегітимним режимом Лукашенка та не домовлятися за спинами білорусів;

– визначити та закріпити відносини з демократичними силами в Європарламенті за прикладом Ради Європи;

– запросити Білорусь за представництва демократичних сил до європейської політичної спільноти (проект ініціював президент Франції Еммануель Макрон);

- підтримувати білоруських активістів, волонтерів і волонтерів в Україні.

Фото ТГ-канал Світлани Тихановскої

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: