BYPOL готує спецназ для зміни режиму лукашенка

НОВИНИ 06.07.2022 Коментарі 0

Білоруська ініціатива BYPOL, створена колишніми працівниками силових структур для протидії лукашенківському режиму, розширює набір добровольців і збір коштів на підготовку до проведення спеціальних операцій.

Про це повідомив на своїй сторінці у FB громадський діяч, правозахисник і голова білоруського благодійного Фонду BySol Андрій Стрижак.

Він опублікував розмову з Олександром Азаровим – підполковником міліції та представником BYPOL. За словами, Олександра Азарова, у травні минулого року BYPOL ініціював реалізацію плану «Перемога». За допомогою чат-боту вдалося вже залучити приблизно 200 тисяч білорусів. Одним із елементів плану є підготовка білорусів до проведення спеціальних операцій.

Тренування відбуваються на полігонах. У них беруть участь білоруси, які виїхали за межі своєї батьківщини з політичних і не лише причин та які готові брати участь у проведенні спеціальних операцій.

«Ми робимо те саме, що й добровольці: навчаємо їх, але не відправляємо людей на війну. На одного підготовленого білоруса витрачаємо приблизно 2 500 євро. BYPOL проводить це навчання за власні  кошти та завдяки залученим ресурсам. Але зараз розширюємось, відкриваємо збір», - розповів Олександр Азаров.

За його словами, потрібні активні білоруси, які готові стати ядром плану «Перемога». Ті, хто готовий повернутися на батьківщину та запустити його. На підготовку людині потрібно знайти 10-20 днів. Навчання проходить у 4 етапи, з людьми працюють професійні інструктори на орендованих спеціальних полігонах. Організатори забезпечують харчування, проживання, екіпірування.

Підготовлені білоруси братимуть участь у зміні диктатури на демократію, поверненні всіх, кого вигнали з Білорусі, звільненні політв'язнів, призначенні і проведенні нових виборів.

На думку Олександра Азарова, сьогодні режим лукашенка боїться санкцій, вступу у війну, протестів, виступів та проявів громадянської свідомості.

Зараз потрібно зібрати 20 тисяч € - це невелика частина необхідного фінансування.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: