Кадети брехні: як московський університет навчає фейкам та гібридним війнам

РОЗСЛІДУВАННЯ 07.07.2022 Коментарі 0

Московити вже не криючись масово займаються підготовкою фахівців для ведення інформаційних та гібридних воєн, при чому просто в МГУ (московському держуніверситеті). Очевидно, іншого майбутнього росіянці ні для себе, ні для решти світу просто не уявляють.

Зараз там існує декілька спеціальностей (здебільшого, магістерських), які передбачають навчання багатьом мерзотним речам: маніпуляції свідомістю, інформаційному протиборству, конструюванню реальності, технологіям управління суспільством, пропаганді і контрпропаганді.

Але новинка цього року поза сумнівом стала квінтессенцією інформаційного зла.

На факультеті політології відкривається магістерська програма «Інформаційні та гібридні війни». Як зазначається в описі на сайті факультету, метою програми є підготовка фахівців, які здатні самостійно або у складі команди розробляти, планувати та реалізовувати операції з протидії інформаційній, гібридній війні, а також кольоровим революціям гібридного типу.

Краще зрозуміти суть цієї «освіти» дозволяють обов’язкові навчальні дисципліни:

-      Психологія екстремальних станів;

-      НЛП та інші техніки ефективної комунікації в політиці (!);

-      Нова практика інформаційних операцій у російсько-американських відносинах;

-      Особливості протидії сучасним технологіям кольорових революцій;

-      Спецпропаганда та боротьба з фейками в умовах спеціальних операцій;

-      Аналітичний та інформаційний супровід спецоперацій;

-      Конкурентна розвідка та приватні розвідувальні компанії.

МГУ самостійно встановив собі освітній стандарт для цієї програми, замаскувавши його під напрям «Конфліктологія». Її науковим керівником вказаний професор кафедри російської політики андрєй манойло.

Цей персонаж вчився на фізика у тому ж МГУ, але потім пішов у фсб і закінчив факультет підготовки керівних кадрів у «службістській» академії. Займався науковими і прикладними дослідженнями у сфері психологічних операцій та інформаційних війн у співпраці з академією держслужби при президенті рф.

Має нагороди рашистського радбезу «за особистий внесок у забезпечення нацбезпеки рф». Медіа приписують йому спецоперацію із розкриття колишнього віцепрезидента Венесуели Діосдадо Кабельо (соратника Мадуро), нібито завербованого ЦРУ, а також відвідини окупованого Донбасу разом із владиславом сурковим, «Скрипальські читання» (операція – спроба перебити МІ-6 інформаційний порядок денний щодо річниці отруєння у Солсбері), а також навчання «інформаційного спецназу» МГЕР («молодой гвардії єдіной росії»).

А ще манойло внесений у базу «Миротворця» як окупант та один з ідеологів «російської весни в Криму». Також він є керівником інтернет-проєкту «вбросам.нет», де росіянці роблять вигляд, що розвінчують фейки. Одним словом, розумний і небезпечний ворог. Можна лише уявити, яких студентів він підготує і чим вони займатимуться.

Тут варто додати, що у знаменитому московському виші (мова про той же МГУ) вже доволі давно перейшли усі межі цинізму і відкрито готують міжнародних шкідників, інформаційних диверсантів, маніпуляторів та нлп-шників.

Так на спеціальності «Соціологія знання та соціальна аналітика» серед спецдисциплін є «Використання історичних знань в інформаційних війнах», «Соціальні технології в управлінні суспільством», «Маніпуляція свідомістю: стратегії і технології».

Навряд чи когось введе в оману скромна назва: факультет світової політики. Тут на кафедрі інформаційного забезпечення зовнішньої політики професори та викладачі читають курси на кшталт «Інформаційне протиборство та гібридна війна», «Інформаційні технології реклами і пропаганди у світовій політиці», або авторський курс «Особливості російської цивілізації» (хоча московію скоріше можна назвати антицивілізацією, - ЗІФ).

А на кафедрі міжнародної комунікації можна прослухати курс про онлайн-технології пропаганди та контрпропаганди у сучасному цифровому суспільстві.

Чимало напрямків навчання втілюються за підтримки знаних фахівців своєї справи, наприклад, рашистського мзс імені сумної коняки лаврова (на лекції часом приходить марія захарова і розповідає про «Інформаційне протистояння і гібридні війни як фактор сучасних (!) міжнародних відносин»). Або світової телевізійної служби, яку з багатьох пристойних країн вже вигнали – RT (вони ж «раша тудей»).

На майданчиках останньої навіть проводять частину занять. Бо де ж іще краще можна опанувати знання в рамках магістерської програми «Медіа-інформаційна сфера світової політики» щодо роботи «технологій інформаційно-психологічного впливу у сучасних умовах  гібридної війни», як не у цих знаних фейкометів!

Тим часом на факультеті журналістики, де колись нібито вивчали бойову пропаганду і деякі методи впливу, сьогодні не видно таких відверто маніпулятивних предметів – тепер ними частіше займаються на інших факультетах. До речі, саме в МГУ створили окрему вищу школу (факультет) телебачення – зомбоящик потребує кваліфікованих кадрів (до речі, декан цієї вищої школи віталій третьяков частий гість пропагандистських програм та шоу, зокрема у владіміра соловйова).

Натомість на журфаці відбувається профілактика вільнодумства. Як розповіли ТГ-каналу МО викладачі, керівництво факультету тисне на них, намагається з’ясувати політичну позицію та розпитує, про що говорять у них на заняттях. Бо, мовляв, у студентів «складається неправильне враження про політичну ситуацію та спецоперацію». І це «вільнодумство» закладають саме тут під час навчання.

Почалися й легкі «репресії»: «незручним» викладачам дають менше навантаження і зарплату, невдоволених одразу звільняють.

Наприкінці червня на 15 діб заарештували за антивоєнний плакат доцента МГУ, екс-кандидата до Держдуми Михайла Лобанова. А до цього порушили справу про «військові фейки» і заарештували на два місяці автора телеграм-каналу «Протестний МГУ» Дмитра Іванова.

Загалом, у московському університеті завжди намагались мислити глобально і на перспективу. Недаремно ж у них з’явились і факультет світової політики, і факультет глобальних процесів. От тільки методи і задачі, які вирішує ця їхня освіта, заточені на війни і руйнування. Така освіта – це точно не про майбутнє.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: