Співаків-зрадників рашисти відлучають від концертів

АНАЛІТИКА 10.04.2023 Коментарі 0

На московії масово скасовують концерти різноманітних співаків і музичних гуртів, які мають хоч найменший український бекграунд або не були достатньо лояльні до ліліпутінського режиму. Останнім часом «під роздачу» масово потрапили колишні українські «зірки» та ті росіянці, хто часто гастролював у нас.

Концерти Ані Лорак, Валерія Меладзе й Олександра Ревви скасували у Ростові-на-Дону, повідомили пропагандисти «ріа новасті» з посиланням на мера міста Алєксєя Логвінєнка. Ще раніше концертна агенція заявила, що заплановані на цей рік концерти рок-гуртів «Машина врємєні», ДДТ та «Мумій Тролль» у Ростові не відбудуться.

«Ростовчани не бажають виступів артистів, які не підтримують проведення спецоперації. Адміністрація міста ще торік влітку донесла до організаторів концертів свою жорстку позицію та думку містян», - суворо прорік тамтешній мер.

Також рашаЗМІ регулярно інформують про скасування чергових виступів Таїсії Повалій, яка гастролює здебільшого далекими московитськими болотами. Тож «просто Таю» не почують цього разу в Читі й Улан-Уде. Про причини цього не повідомляють.

А ось Валерію Меладзе пощастило ще менше: цієї весни не лише скасували його концерти у Красноярську, Іркутську, Новосибірську, Барнаулі, тому ж Ростові та в Москві. Генпрокуратура рф доручила столичній прокуратурі провести перевірку співака щодо… можливого фінансування ЗСУ!

До речі, причиною цього став донос, що написав голова громадської організації «Федеральний проєкт із безпеки та боротьби з корупцією» Віталій Бородін, зазначає агенція «тасс». Пильний путініст звернув увагу правоохоронців на те, що Меладзе «неодноразово виступав із критикою «спецоперації» на Україні, а також промовив гасло українських націоналістів під час корпоративу в ОАЕ». Раніше цей «активіст» наваяв декілька доносів на Семьона Слєпакова та Діану Арбєніну. А тепер вимагає перевірити, чи на фінансує Меладзе українське військо з коштів, які він заробив «на корпоративах у Москві та Дубаї».

У січні декілька ТГ-каналів поширили відео з новорічного концерту Меладзе в ОАЕ. Тоді Меладзе на фразу: «Слава Україні», відповів: «Героям слава». Водночас у новому розслідуванні «УП» Меладзе помітили у Куршевелі в компанії дружини заступника міністра оборони росії Тімура Іванова, Світлани Іванової. Водночас сам Меладзе відмовився відповідати на питання про війну і втік від українських журналістів.

Дієвий тролінг

Несподівано для багатьох у цьому році «прилетіло» патентованим українським колаборантам із мистецького середовища. Повномасштабне вторгнення стало рубіконом, який чітко розмежував «своїх» і «чужих».

За вчинками т. зв. «зірок» можна чітко зрозуміти, на чий бік вони пристали. Так, народна артистка України Таїсія Повалій минулої весни виступала на росіянських майданчиках, а апофеозом став її виступ на концерті 9 травня у Москві. Також співачка перевезла до росії свою маму, тоді як рідний син фактично від неї відмежувався і залишився в Україні.

«Ліліпутін позбавляє світ від нацизму», а напад росії на Україну Повалій називає в інтерв’ю рашаЗМІ «порятунком». «Я з дитинства звикла бути там, де правда. Тому я – з росією. Відчуваю, що вона мене зараз захищає», - повторила тези рашапропаганди ексдепутатка-«регіоналка».

Інша народна артистка України – Ані Лорак – частину минулого року мовчки відсиджувалася по закордонах. Восени вона намагалась на гастролювати у Німеччини та Чехії, однак її концерти там перенесли на невизначений термін (не в останню чергу через обурення й протести української громади та біженців). Але своєї позиції щодо війни вона так і не оприлюднила.

У 2023 році у артисток-колаборанток раптом почалися несподівані скасування концертів у різних росіянських містах. Офіційно місцева влада (наприклад, мер Краснодара) заявляла, що мешканці не бажають слухати виступи людей, які «освідчуються у коханні владі, яка керує в Україні та воює проти них».

Несподівано цю версію підтримали в українських соцмережах. Напередодні 1 квітня співачок, які проміняли Україну на країну-агресора, почали розхвалювати буцімто за допомогу українській армії.

«Хотів би подякувати співачці Ані Лорак за допомогу ЗСУ. Вже три пікапа на її пожертвування закупили. П'ять тепловізорів і десять дронів, з яких можна скидати гранати та ВОГи. Наразі домовилися про купівлю дронів-камікадзе. Чекаємо від Ані грошового переказу криптовалютою. Добрі справи люблять тишу, але вона вже стільки зробила для перемоги, що мовчати далі немає сенсу. Сподіваюся, про це не дізнаються у ФСБ, не хотілося б, щоб у нашого соловейка через це проблеми почалися. Нехай і далі виступає у росії, а гроші нам переказує», - написав популярний блогер Антон Ходза у Facebook.

Його тонкий тролінг підхопили й інші популярні особи. Так волонтер і телеведучий Сергій Притула прокоментував допис Ходзи російською, та ще й присмачив його фірмовою іронією – на це не могли не клюнути московити.

«Поки ви з Кароліною тільки обіцяєте придбати дрончики-камікадзе, Тая Повалій тихенько сплатила морський дрон, яким нещодавно йо*нули по севастопольській бухті! І знаєте що? Не бігала всюди, не хвалилася. Хороші справи роблять мовчки! А Лорак лише піариться!» – написав Притула.

Цей нехитрий тролінг обидвох колаборанток набрав шалену кількість лайків і поширень у соцмережах. І, звісно, не залишився поза увагою донощиків і силовиків запорєбріка. Тож коли тепер народні артистки зможуть виступити у країні-окупанті, спрогнозувати вкрай складно.

Наразі зреагувати спромоглася лише Ані Лорак – вона уперше за довгий час дала велике інтерв’ю популярній рашистській відеоблогерці. У ньому розповіла про свої душевні страждання, «боротьбу» за мир, допомогу гуманітарним проєктам, а також нібито тиск української влади, через який вона і залишила країну. До речі, співачка й надалі називає війну «конфліктом».

У відповідь на її нещирі та малозмістовні розповіді українські митці відгукнулися черговою реакцією. Спершу Кароліну спародіював радіоведучий Анатолій Анатоліч, а потім свою версію «озвучки» інтерв’ю випустила акторка та дикторка Катерина Сергеєва. «Ммм, тобто... Я пропала на рік. Але я не пропала. Я цілий рік стукала камінцем у стіну. Це такі відчуття! А потім я плакала і ригала. Потім я зрозуміла, що треба чимось займатись. І згадала, що нікому не потрібна... У мене почалася істерика. Потім мені зробили кілька уколів і сталося добре. Але я так само не можу назвати війну війною. Я і сьогодні кажу: «Трапилося, що трапилося», - нібито розповідає Лорак.

Ну і залишилася насправді ще одна невеличка задача: позбавити колаборанток почесних українських звань. Однак, це традиційно непросто, оскільки механізм присвоєння у законодавстві є, а позбавлення – нема, бідкався міністр культури Олександр Ткаченко.

Народні обранці обіцяли внести зміни до законів, якими потрапляння до санкційного списку могло б бути підставою для позбавлення відповідних звань. А поки питання опрацьовують, приклад подяки Лорак-Повалій можна брати на озброєння для створення неприємностей іншим відомим колаборантам.

Дехто вже почав дякувати у соцмережах Вікторові Медведчуку й Оксані Марченко, іншим колаборантам нібито за допомогу ЗСУ. На повноцінну ІПСО такий тролінг, звісно, не тягне. Але якщо таким чином можна попсувати життя запроданцям, то чому ні?

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: