Спершу комендатура, наступна – пошта? Україна впорядковує життя у Курській області

НОВИНИ 15.08.2024 Коментарі 0

На підконтрольних ЗСУ територіях Курської області створена перша військова комендатура. 

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський під час доповіді на ставці Верховного головнокомандувача повідомив, що комендатуру створено для дотримання правопорядку та забезпечення першочергових потреб населення на підконтрольних територіях.

Як поінформував головком, під контролем України перебуває вже 82 населені пункти Курської області.

Керівником військової комендатури призначено генерала Едуарда Москальова - генерал-майора ЗСУ та учасника російсько-української війни.

У 2012 році Москальов очолював 300-й навчальний танковий полк 169-го навчального центру Сухопутних військ. А вже з 15 березня до 20 червня 2022 року обіймав посаду командувача Об’єднаних сил.

Від червня 2022 року Москальов був командиром оперативно-тактичного угруповання військ на східному фронті. Торік він був командувачем оперативно-стратегічного угруповання військ «Одеса». Нагороджений орденом Богдана Хмельницького II ступеня.

Раніше стало відомо, що для мешканців Курської області запрацювала «гаряча лінія» щодо гуманітарної допомоги та евакуації в Україну.

Тим часом гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський заявив, що компанія готова відкрити відділення в зайнятому українськими військами Суджі на території РФ, якщо отримає відповідні вказівки штабу з роботи на звільнених територіях при Кабміні.

При цьому в компанії додали, що для цього необхідно дотримання двох головних умов: гарантування безпеки співробітників компанії та наявність джерел фінансування.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: