Спецслужби рф рефлексивно управляють українцями та поляками на єврейській темі

РОЗСЛІДУВАННЯ 16.10.2023 Коментарі 0

Російські спецслужби сформулювали й активно просувають конструкцію рефлексивного управління масами в Україні та, частково, Польщі.

Про це пише на своїй сторінці у FB експерт з комунікацій, ексзаступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін.

«Наратив полягає в тому, що Ізраїль, нібито, програє війну арабам і ізраїльтяни поїдуть до України, щоби жити тут і купувати землю, інвестуючи в нерухомість в Україні», - повідомив автор допису.

За його словами, у сфері рефлексивного управління (тотожно ІПСО – інформаційно-психологічна операція) «росіяни активно розвиваються і роблять значні успіхи». Проте ворожі пропагандисти мають таку ж проблему, що й українські фахівці, які працюють щодо російського інформаційного простору.

Дмитро Золотухін посилається на наукові дослідження, які показують, що попри наявність побутового антисемітизму в українському середовищі, загалом українці «ставляться до євреїв, як до людей, що проживатимуть поруч – найтолерантніше у Європі».

«Це означає, що російська операція з рефлексивного управління попадає поки що «в молоко». Особливо смішно, що «експертом» з переселення євреїв до України обрано Іллю Ківу», - кпинить автор, натякаючи на рашистський ефір за участю зрадника українського народу ківу, який видавав себе за геополітичного стратега-оракула і пророкував поразку Ізраїлю та переселення євреїв на захід України.

Ківа: «А я вам зараз покажу, куди євреї переселятимуться»

Проте не єдиним ківою розжилася роспропаганда. Скромну лепту у «єврейське питання» вніс і YouTube-канал Kiborgs. Попри те, що кількість його підписників відносно скромна (підписалося понад 5,2 тисячі людей від 14 жовтня 2014 року), останнє відео (скріншот угорі) розповідає про 100 тисяч євреїв, які вже переселилися в Умань і отримують від держави по 20 тисяч гривень щомісяця. Цій вигаданій сумі (як і всьому іншому у відео) протиставляють 540 гривень, які отримує солдат ЗСУ. Варто зазначити, що останній відеоконтент цього каналу головно зосереджений на негативі про роботу територіальних центрів комплектування.

Російські спецслужби прагнуть розпалити антиєврейські пристарсті і в Польщі, де 18 відсотків населення свого часу зізналися, що не воліли би бачити євреїв як співгромадян своєї країни (у росії ця цифра становила 14%).

Загалом же ставлення поляків до євреїв позитивне – більшість дорослих (семеро з десяти) готові прийняти євреїв як співгромадян, сусідів чи членів сім’ї. Такі дані наводить Pew Research Center відповідно до проведеного опитування кількарічної давнини.

«Ставлення поляків до євреїв є типовим для громадськості багатьох зі 17 інших країн Центральної та Східної Європи, які досліджував Pew Research Center. Наприклад, майже стільки росіян, скільки поляків (14% проти 18%) кажуть, що вони не бажають приймати євреїв як громадян своєї країни, тоді як частка росіян вища, ніж поляків (40% проти 30%) кажуть, що вони не бажають приймати євреїв як членів сім'ї», - йдеться у тексті.

«Єврейська» тема загострилася зараз у багатьох європейських країнах, де на вулицях і площах міст киплять пристрасті паралельно з терористично-бойовими діями між арабами й Ізраїлем.

У Лондоні палестинський прапор прикріпляли до пам'ятника королеві Чарльзу  I, а його голову обматували  «арафаткою».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: