МВФ «відмазався» від місії до рашки «технічними причинами»

НОВИНИ 18.09.2024 Коментарі 0

Міжнародний валютний фонд відклав на невизначений термін заплановані консультації з росією – перші від початку повномасштабного вторгнення рашистів в Україну.

Представники МВФ повідомили рф та раду директорів фонду про те, що місію відкладають через «технічні» причини, заявив Олексій Можин, виконавчий директор з росії у кредитній організації.

Однак росії, за словами Можина, «добре відомо, що офіційні представники низки європейських країн публічно висловлювалися про неприйнятність поновлення співпраці між МВФ та рф», а також про неприпустимість проведення таких консультацій», - зацитували московитського представника рашаЗМІ. Схоже, на болотах трохи образилися такою позицією фонду.

Звісно, що це рішення було ухвалено на тлі критики з боку країн Європейського союзу. Як уже писав ЗІФ, цілий ряд країн ЄС публічно засудив повернення місії МВФ до росії, заявивши, що воно ризикує бути сприйняте як легітимізація зусиль кремля з обходу санкцій. Дехто також попереджав, що Росія використовуватиме цей візит як пропаганду, щоб показати, що її міжнародна ізоляція слабшає.

Україна також відреагувала на намір МВФ відновити співпрацю з росією. У МЗС назвали абсурдом легітимацію російського режиму з боку фонду.

І ось нарешті є реакція фонду.

МВФ мав провести онлайн-переговори з росіянцями у понеділок в рамках так званого огляду за статтею IV перед запланованим візитом до москви для зустрічі з представниками уряду та центрального банку. Востаннє МВФ відвідував Росію 2019 року. А огляд болотяної економіки він публікував ще у 2021 році.

Світлина з відкритих джелел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: