Смерть «пельменя» спровокувала хвилю антисемітизму на росії

АНАЛІТИКА 10.04.2023 Коментарі 0

Ракетні залпи з території Лівану по Ізраїлю й активізації бойовиків «Хезболли» російська пропаганда підсилила хвилею антисемітизму. Дійшло навіть до того, що після українського сліду у підриві «пельменя» (він же блогер-воєнкор фомін, він же татарський) у пригожинському кафе в Петербурзі, роспроп заговорив про… слід «Моссаду».

Фантазії кремлівській пропаганді можна позаздрити – на росії анітрохи не кремпуються змішувати горох із капустою: zомбонасєлєніє проковтне та перетравить і не такі складники меню. Наслідки масового отруєння цими рецептами будуть згодом, а наразі пропагандисти годують росіян з єдиною метою: забезпечити непорушність скрєпностей від будь-яких зазіхань здорового глузду та готовність іти на убой за психічно хворого бункерного діда.

Те, як смерть татарського (колишнього українського «зека» з Макіївки Донецької області, який сидів у в’язниці за збройне пограбування банків) подає роспроп, наштовхує на думку, що його усунули самі росіяни. Які саме – можна будувати правдоподібні версії.  

В Центрі протидії дезінформації (ЦПД), до слова, з посиланням на аналітиків американського центру «Інститут вивчення війни» (ISW), вважають, що ліквідація татарського є частиною ескалації внутрішньоросійських конфліктів за участю пвк «вагнер». І підрив «воєнкора» може слугувати попередженням ватажкові «музикантів» прігожину, який почав будувати політичну кар’єру.

Наразі ж диригент російського оркестру кувалдоносців зазнає систематичної критики від ще одного терориста гіркіна-стрєлкова. Останній, окрім прігожина, дозволяє собі розпускати язика і критикувати путіна, міністра оборони шойгу, російських генералів і загалом так звану «сво». Його випади настільки гострі, що появляються навіть в українському інформаційному просторі і в непосвяченого в деталі читача може скластися враження, що це український російськомовний експерт. Реалії інші: на росії оштрафувати чи кинути за ґрати можуть за малюнок, допис у соцмережі чи фразу «ні війні», але гіркіна-балакуна не чіпають.

З огляду на подане вище, на сайті ЦПД зазначають, що «цитувати гіркіна треба дуже обережно та з розумінням того, що насправді стоїть за його висловлюваннями».

«Тому, кремлівський блогерський «проєкт гіркін-стрєлков» є інформаційно-психологічною спецоперацією російських спецслужб, спрямованою на досягнення певних цілей. Зокрема, просування гіркіна у середовищі блогерів має на меті підтримання «градуса напруження» в середовищі російських ультрапатріотів та прихильників війни до «побєдного конца». А так званий клуб розлючених патріотів (символічно, що відео з виступами посіпак гіркіна, а це - губарєв, грубнік, алкснис, аксєль та інша мішура, з’явилося у YouTube 1 квітня, - ЗІФ) – це відпрацювання кремлівського сценарію створення центру акумулювання критиків російської влади під наглядом фсб. «Ловля на живця» дозволяє виділити з їх числа ультрапатріотів і  «лібералів» (не мають суттєвого впливу) і тих, хто дійсно хоче політичних змін у росії (у разі необхідності таких можна швидко ізолювати). Створення подібної структури дозволяє путіну, з одного боку, продемонструвати потенційним виборцям «демократичні» принципи, а з іншого – поширювати через підконтрольного «опозиціонера» вигідні кремлю наративи», - йдеться у статті ЦПД.

Словом, цитування терориста гіркіна в українському інформаційному полі може:

  • спотворювати реальність;
  • спрощувати уявлення про військові потуги рф;
  • маніпулювати свідомістю та відволікати суспільство від реального стану справ.

Допоки «пекельна машинка» під кріслом гіркіна не перетворила його на гірку (як варіант – стрєлкова можуть і отруїти з рук «повара» чи пристрелити «фсб-шники») роспропагандисти створюють культ відправленого на концерт до кобзона татарського. Його кончину використали - пишуть аналітики ЦПД, - як «каталізатор для нових закликів до ескалації війни, розв’язаної проти української нації». На підтвердження своїх слів автори статті наводять цитати кремлівських пропагандонів: 

- маргаріта сімоньян: «Ну, що? Забудемо? Вибачимо?» 

- тіна канделакі: «Коли країна почне відповідати? Терористи (тобто українці, - ЗІФ) мають світло, воду, працюють залізниці, ресторани, інтернет, керівники вбивць їздять з телекамерами країною» 

- ілья янсєн: «Нам потрібний терор, якого не бачив світ. <…> Нам потрібно, щоби кожен проукраїнець у росії боявся вийти з кімнати. <…> А Україна має в цей момент горіти і скавчати виттям сотень і тисяч вдів у тилу. <…> Нам потрібний терор, якого не бачив ще світ» 

- алєксєй живов: «Ви думаєте, тварюки, якщо ви вб’єте одного з нас, двох, трьох, щось зміниться? Зміниться тільки те, що ми з вас почнемо шкіру здирати живцем. <…> Клянуся, ми закінчимо у Києві, а наші вороги бовтатимуться на стовпах» 

- єґор холмоґоров: «Життя у Києві та подібних до нього хохлобадах має перетворитися на пекло» 

- алєксандр малькевіч: «російське громадянське суспільство чекає сильнішої в рази відповіді на цей терор, розв’язаний проти мирних громадян» .

Для наступних – іще смердючіших, зригувань роспропагандисти вдаватимуться після чергової смерті когось зі своїх колег. У кремлі список «офірних цапів» для такої справи довгий. І виконавців достатньо – якщо не зі структур «фсб», то можна когось «позичити» в дон-дона кадирова (про кілерів з інших різноманітних пвк і казати нічого). І тоді роспроп знову матиме нагоду звинувачувати Головне управління розвідки міноборони України, «Моссад» чи будь-кого іншого, на кого вкаже кремлівський перст.

І не дивуйтеся, якщо пропагандисти атакуватимуть одразу декілька цілей поспіль чи одна за одною, як це сталося на прикладі татарського. Згадавши спочатку українські спецслужби, потім кримський гауляйтер аксьонов натякнув на участь американців, були ще версії про британські спецслужби і нарешті згадали ізраїльські та «Моссад». Словом, країни, до яких росія вороже ставиться.    

Щодо останніх, то роспроп розкрутив антисемітську риторику, що набирає обертів. ТГ-канал «МО» зібрав її приклади напередодні єврейського Великодня (Песах). Автори добірки констатують, що нападки на єврейські організації у зв'язку з війною дедалі більше входять у вжиток російських засобів масової пропаганди та політиків. І окрім міністра «внєшніх дєл» лаврова, який розповів світові про єврейське коріння Гітлера, інші офіційні особи і пропагандисти теж спекулюють на темі єврейства.

Так, в «ізвєстіях» з'явилася нова версія вбивства татарського: політолог вказав на слід у теракті «Моссаду».

Екс-радник президента, академік РАН сєрґєй ґлазьєв заявив, що війна ведеться на користь «Вашингтона та Ротшильдів», а мета Зеленського «полягає у знищенні чоловічого населення України російською зброєю з метою створення на берегах Дніпра нової землі обітованої».

Маша захарова пожартувала з єврейського походження Зеленського. Президента України вона назвала «носом режиму», а Арестовича – його обличчям.

Секретар ради безпеки рф ніколай патрушев розповів про вплив єврейського капіталу у світі та підконтрольних Соросу структур.

В ефірі каналу «росія-1» один із гостей ефіру соловйова заявив, що «після Зеленського нам тільки не вистачає, щоб єврей був ще й президентом Сполучених Штатів».

В ефірі «Популярної політики» військовий оглядач «КП» віктор баранєц образив ведучих словами «Ідіть нахрен, хлопці! Зрадники! Жиди!»

Великий резонанс у z-насєлєнія викликав антисемітський вірш зірки Z-поезії іґаря караулова, постійного учасника провоєнних концертів, яким він затаврував емігрантів до Ізраїлю.

Почалися й гоніння на єврейські організації. Влада з минулого року намагається через суд закрити «Сохнут», а московський рабин Пінхас Гольдшмідт вимушено покинув росію після публічної відмови підтримати війну в Україні.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: