Словаччина прихистила російського агента, який працює на Медведчука

НОВИНИ 02.05.2024 Коментарі 0

Уряд Чехії вніс до списку санкцій Артема Марчевського, який, за даними спецслужб, намагався вплинути на європейські вибори. Марчевському також планували анулювати дозвіл на проживання. Проте один із лідерів проросійської мережі впливу знайшов підтримку у сусідній Словаччині.

Про це повідомила чеська газета Denik N.

Зокрема, у повідомленні сказано: "Коли наприкінці березня уряд Петра Фіали вніс Артема Марчевського до чеського санкційного списку, український бізнесмен і політик не повернувся до орендованого будинку під Прагою. Того ж дня, за даними Deník N, він попрямував до сусідньої Словаччини, де править проросійський кабінет Роберта Фіцо.

Тим часом Управління фінансового аналізу заблокувало не лише активи Марчевського в Чехії, а й гроші на його банківських рахунках. Це стосується й іншого проросійського українського політика та бізнесмена Віктора Медведчука, який зараз живе в Москві. Саме він разом із Марчевським очолював проросійську мережу впливу, яка фінансувала не лише медіаплатформу «Голосу Європи» ("Voice of Europe", а й мала передавати гроші деяким європейським політикам".

За інформацією Denik N, міністерство внутрішніх справ Словаччини надало Артемові Марчевському статус тимчасового захисту. До того Артем Марчевський мав тимчасовий захист у Чехії. 

Нагадаємо, що у березні цього року повідомляли, що в Чехії  викрили мережу, яка поширювала російські фейки, підриваючи  безпеку в Європі. Зокрема, тоді видання ČTK повідомило, що уряд Чехії розширив національний список санкцій до двох фізичних і однієї юридичної особи. Йщлося про політика та бізнесмена Віктора Медведчука, компанію “Голос Європи” й політика, медіапродюсера і пропагандиста Артема Марчевського. Санкції мали зруйнувати проросійськіу мережу, що діяла в Чехії, намагаючи проводити операцію впливу. 

Фото – Артем Марчевський / Детектор медіа

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: