Скільки часу мають право перебувати в Україні білоруси під час війни?

НОВИНИ 03.05.2022 Коментарі 0

Громадяни Білорусі, які мають посвідки про тимчасове перебування в Україні, можуть ще місяць не покидати українську територію після скасування воєнного стану.

Про це Білоруському інформаційному центру розповіли в Державній міграційній службі Львівської області, де обговорили питання законного перебування громадян Білорусі й оформлення відповідних дозвільних документів на території України. Зустріч на дану тематику відбулася у понеділок, 2 травня, за участі начальника ДМС у Львівській області Ярослава Скиби, радника голови Львівської обласної військової адміністрації Юрія Кмітя і директора міжнародного волонтерського фонду «Наш дім», у межах якого функціонує Білоруський кризовий центр у Львові, Олексія Францкевича.

Учасники зустрічі зазначили, що влада Львівщини зацікавлена сприяти громадянам Білорусі, які втекли від режиму лукашенка й опинилися у воєнних умовах, що спричинили труднощі правового характеру.

«У теперішній час, коли російська агресія поширилася на українських теренах, білоруси допомагають українцям: волонтерять, беруть у руки зброю та намагаються запобігти постачанню російських військ через Білорусь. Громадяни такої сусідньої держави, які мають посвідки про тимчасове перебування на території України, можуть ще місяць не покидати межі держави після скасування воєнного стану», - сказав Ярослав Скиба.

У випадку завершення терміну дії тимчасових посвідок на право перебування в Україні, до таких громадян Білорусі не застосовуватимуть заходи адміністративного впливу упродовж місяця після скасування воєнного стану.  

За словами Юрія Кмітя, влада Львівщини зацікавлена сприяти громадянам Білорусі, які втекли від режиму лукашенка й опинилися у воєнних умовах.  

«Варто розрізняти білорусів, які зараз займаються волонтерством, разом із українцями допомагають фронту, ідуть добровольцями на війну та так званих «лукашистів», які стали на бік диктатора і привели російську армію вбивати мирних громадян і мародерити в Україні. Хочемо допомогти білоруським волонтерам і добровольцям на місцевому рівні уникати труднощів, що спричинила російська агресія, сприяти їм вирішувати нагальні питання», - розповів Юрій Кміть.

Учасники зустрічі домовилися, що міграційна служба співпрацюватиме з Білоруським кризовим центром ,а ті білоруси, що мають певні проблеми чи запитання, можуть безпосередньо звертатися до Міграційної служби. Кожен випадок тут розглядатимуть індивідуально.

«Іншими словами, у випадку завершення терміну дії тимчасових посвідок на право перебування в Україні, білоруси можуть спокійно тут жити упродовж місяця після завершення воєнного стану. Тішить, що двері міграційної служби відчинені. Працюємо далі! Живе Білорусь! Слава Україні! Все буде Україна!», - прокоментував зустріч Олексій Францкевич.

До слова, відповідно до указу Президента України №259/2022 від 18 квітня «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні», термін його дії пролонговано з «05 години 30 хвилин 25 квітня 2022 року строком на 30 діб».

На фото (зліва на право): Олексій Францкевич, Ярослав Скиба, Юрій Кміть

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: