Скарга Угорщини і Словаччини до України через нафту «Лукойла» є незаконною, - Єврокомісія

НОВИНИ 02.08.2024 Коментарі 0

Віцепрезидент Єврокомісії з питань торгівлі Валдіс Домбровскіс поінформував уряди в Будапешті та Братиславі про позицію Єврокомісії щодо скарги до України. Він написав, що згідно з наявною в інституціях ЄС інформацією, енергетичній безпеці обох країн ніщо не загрожує. Угорщина і Словаччина можуть отримувати сиру нафту від інших компаній, окрім «Лукойлу».

Водночас зазначено, що ці дві країни мали багато часу, щоби диверсифікувати постачання нафти і стати незалежними від сировини з росії. Багато країн ЄС зробили це за два з половиною роки після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Окрім того, комісар із внутрішніх справ Ільва Йоганссон попросила у Будапешта та Братислави роз’яснення з цього приводу, - повідомило Польське радіо.

Уряди Угорщини та Словаччини вимагали від Європейського Союзу консультацій і посередництва з Україною після того, як вона заборонила транзит сирої нафти через концерн «Лукойл». Велика частина цієї сировини, що постачається на нафтопереробні заводи в Сазаломбатті та Братиславі, надходить від російської компанії. Власником обох заводів є угорська MOL, контрольована урядом Віктора Орбана.

Також вже відомо, що Європейська комісія відхилила прохання Угорщини та Словаччини про термінові консультації щодо рішення України заборонити транзит сирої нафти від великого російського постачальника.

До того ж, раніше повідомлялось. що міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Будапешт і Братислава готові подати на Україну до суду, у разі якщо Україна відмовиться відновити транзит.

Фото ілюстративне

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: