Металеві прути, з яких поляки збудували паркан із Білоруссю, треба посилювати: мігранти їх згинають

ПЕРЕКЛАДИ 08.02.2024 Коментарі 0

Міністр внутрішніх справ та адміністрації Польщі Марчін Кервіньський прокоментував у четвер в етері TVP Info питання ущільнення паркану на польсько-білоруському кордоні. Він сказав, що міністерство аналізує цю проблему. Після висновків ефективність огорожі покращать.

На запитання, чи паркан "дірявий, як решето", міністр відповів, що ні, але своєї функції він не виконує .

"Згадайте, будь ласка, що говорили політики PiS, коли будували цю дамбу. Мовляв, жоден нелегал не подолає цей бар'єр. Потім виявилося, що таких перетенів (нелегальних) було багато", - цитує урядовця RMF24.

Коли міністра попросили окреслити проблему більш детальніше, то він відповів, що металеві прути можна зігнути.

"Спробуємо зміцнити їх спеціальними фіксаторами. Ми також захочемо оснастинти цю огорожу більшою кількістю електронних засобів для виявлення руху, щоби дати прикордонникам час на прибуття, якщо бар’єр зламано", - сказав Марчін Кервінський.

Він підкреслив, що паркан є фізичним бар’єром, "але насправді всю роботу виконують прикордонники та військові" та додав, що йому відомо, що "деякі дії прикордонників викликають суперечки у сіспільстві.

"Але пам’ятайте, що це люди, чиїм обов’язком є ​​охорона польського кордону", - наголосив він.

Відтак, глава міністерства внутрішніх справ та адміністрації повідомив, що відомство працює і над поліпшенням гуманної складової на кордоні, не знижуючи безпеки Польщі. У цьому контексті він нагадав про ідею створення рятувально-пошукових груп у прикордонній службі.

"Ми представимо такий пакет рішень, але я хочу наголосити на одному – першочерговою метою завжди буде безпека польських кордонів", - сказав він.

Ідеться про розробку регламенту, який уможливить ефективну діяльність з охорони кордону, але водночас дозволить оцінити індивідуальну ситуацію кожного мігранта, який опиняється на території Польщі.

Відтак, МВС Польщі планує зобов’язати прикордонну службу створити пошуково-рятувальні групи в підрозділах біля кордону з Білорусю, що дозволить запобігти гуманітарним кризам, про які наразі повідомляють активісти.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: