Штати посилюють санкції проти московитів

НОВИНИ 02.11.2023 Коментарі 0

Новий масштабний пакет санкцій проти 130 фізичних та юридичних осіб, які допомагають рф постачати технології для військового виробництва, запроваджує Управління з контролю за іноземними активами Мінфіну США.

Обмеження стосуються десятків людей і компаній із Туреччини, Китаю та Об’єднаних Арабських Еміратів, через які Росія імпортувала технології, обладнання та інші засоби, необхідні для підтримки й обслуговування свого військово-промислового комплексу.

Під санкції потрапила також мережа осіб, пов’язана з росіянином Артуром Петровим, затриманим на Кіпрі у цьому році за запитом США. Як з’ясували американські слідчі, цей товариш організував складну схему обходу санкцій при закупівлі електронних технологій американського виробництва для російських компаній.

Окремий блок санкцій стосується десятків військово-промислових компаній рф, які виробляють, імпортують, продають і ремонтують промислове обладнання, верстати, запчастини, обладнання для російських компаній.

Також США розширили санкції проти технологічного й банківського сектора московії, представники якого причетні до фінансування, дослідження, розробки й імпорту передових технологій. Зокрема, йдеться про державний холдинг «Система» (оборонна, фінансова і технологічна галузі) та її «дочки»; ТОВ «Фрегат» – один із найбільших постачальників електронних компонентів та обладнання на росії; «Оптрон» – один із потужних російських виробників напівпровідників.

На додачу, під обмеження США потрапили Санкт-Петербурзька фондова біржа й сім комерційних банків.

Окремо Державний департамент США запровадив близько 100 санкцій, спрямованих на майбутнє виробництво енергії та доходи рф, а також металургійний та гірничодобувний сектор, оборонні закупівлі, а також на тих, хто бере участь у підтримці військових зусиль російського уряду та іншій зловмисній діяльності.

Ці кроки щодо більш жорсткого застосування санкцій пов’язують із нещодавнім арештом чотирьох московитів у США – їх звинуватили у змові з метою контрабанди зі США електроніки для російської армії.

Додамо також, що у залишках нової рашистської ракети 40Н6 до ЗРК С-400, виявлених на Запорізькому напрямку, цими днями виявили іноземну плату. Як зазначили у президентському офісі, дальність цієї ракети таким чином суттєво збільшено – до 380-400 км.

Ще наприкінці літа в аналізі, підготовленому міжнародною санкційною групою Макфола-Єрмака, йшлося про те, що до 69% компонентів рашистських дронів насправді походить від західних фірм. При чому деякі компоненти досі можна придбати на загальнодоступних платформах.

Усі ці узагальнені дані українська сторона регулярно передає західним партнерам, аби вони вживали заходів та унеможливлювали постачання цих компонентів до московії.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: