Шпигунські пристрасті у Сербії: черговий провал російського ГРУ

НОВИНИ 21.11.2019 Коментарі 0

Служба безпеки та інформації Сербії підтвердила автентичність відеозапису, на якому зафіксовано, як російський дипломат і співробітник ГРУ РФ Георгій Вікторович Клебан дає гроші нібито високопоставленому сербському чиновнику, про це повідомляє «Балканський оглядач», із посиланням на сербське видання «РТС».


Нагадаємо 17 листопада 2019 року у мережі з’явилось відео, на якому співробітник ГРУ РФ дає хабар «сербському агенту – високопосадовцю».

Останні кілька днів на це топ-тема на шпальтах сербських видань, яка об’єднана загальним лейтмотивом «Російські шпигуни вербують сербських офіцерів»  

 20 листопада прем'єр-міністр Сербії Ана Брнабіч повідомила, що вона провела зустріч і президентом Сербії Александром Вучичем і він, як Головнокомандувач, наказав розслідувати цю справу. В свою чергу, міністр оборони Сербії Александар Вулін зазначив, що очікує від президента Сербії організацію та проведення 21 листопада 2019 року зустрічі з керівництвом розвідки та контррозвідки, а також Генерального штабу Збройних сил Сербії.

На зазначеному вище відео зафіксовано зустріч двох чоловіків дощовим вечором на парковці, де вони обоє прямують до машини одного з них. Видно, як «російський розвідник» дає поліетиленовий пакет «сербському агенту», який залишає цей пакунок у припаркованій машині. Потім двоє чоловіків відправляються в сусіднє кафе, після чого розходяться. Коли після зустрічі чоловік, визначений в описі відео як «сербський агент», підходить до своєї машини і відкриває отриманий пакет, у ньому він знаходить конверт із грошима. Згідно з інформацією, зазначеною у відео, зустріч відбулася у Белграді.

Як повідомили у Міністерстві закордонних справ Сербії, людина на ім'я Георгій Клебан свого часу обіймала посаду помічника Аташе в посольстві Росії в Белграді, але його звільнили з цієї посади в червні 2019 року. Таким чином, як пояснили в МЗС Сербії, Г.Клебан (станом на 15 листопада 2019 року) не знаходиться в списку активних дипломатичних представників зарубіжних країн в Сербії.

підполковник Клебан Гергій Вікторович, фото twitter.com

Представники медіа також звернулося до посольства РФ з питаннями, чи можуть вони підтвердити, що особою на відео є Георгій Клебан, який його теперішній статус і чи Посольство було відомо про діяльність Клебана, яка зафіксована на відео. Проте на момент публікації матеріалу журналісти не отримали відповіді.

ІА "Західний інформаційний фронт"
за матеріалами "Балканський оглядач"

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: