Шостий пішов. Топ-менеджери рф мруть як мухи

РОЗСЛІДУВАННЯ 01.09.2022 Коментарі 0

Чергова смерть російського топ-менеджера з нафтової галузі. І знову за доволі дивних обставин. Аж хочеться поцікавитись, що там відбувається…

Шостий з початку року топ-менеджер нафтогазової галузі знову загинув за дивних обставин. Голова ради директорів «лукойлу» 67-річний равіль маганов 1 вересня рано вранці упав із шостого поверху центральної клінічної лікарні москви, коли вийшов покурити. У лікарні він лікував серце (неофіційно – після серцевого нападу на тлі депресії), лежав у індивідуальній палаті.

За попередньою версією, яку пізніше підтвердили у поліції, маганов вкоротив собі віку сам. Передсмертної записки він не залишив.

Маганов був спадковим нафтовиком, прийшов у «лукойл» на початках його роботи, і за корпоративною легендою, придумав назву компанії (за першими буквами назв містечок Лангепас, Урай та Когалим, де багато нафтових родовищ). У гучних скандалах замішаний не був. Цікаво, що на вебсторінці та в ТГ «лукойлу» повідомили, що равіль маганов пішов з життя «після тяжкої хвороби».

Протягом 2022 року московитських топ-менеджерів нафтогазового сектора наче переслідує злий рок. Вони ідуть з життя буквально один за одним. Втім, продовження низки дивних смертей може свідчити про переділ ринку в умовах війни та санкцій.

  • У січні помер 60-річний леонід шульман, голова транспортної служби «газпром інвест». Його тіло знайшли у ванній кімнаті його будинку в селищі ленінському. Поруч із шульманом була записка, в якій він скаржився на біль у зламаній нозі.
  • У лютому в тому ж таки ленінському виявили труп олександра тюлякова, заступника гендиректора єдиного розрахункового центру «газпрому» з корпоративної безпеки. «Нова газета» писала, що тіло знайшли в петлі, і біля нього теж лежала записка – її зміст не розголошували.
  • У квітні колишнього заступника голови ради директорів компанії «новатек» сергія протосеню знайдено мертвим разом із його дружиною та дочкою в Іспанії (курорт Льорет-де-Мар). За попередньою версією поліції, чоловік убив дочку і дружину, поки вони спали, після чого скоїв самогубство. За однією з версій, протосеня зарубав їх сокирою.
  • Приблизно тоді ж убив свою сім'ю і наклав на себе руки, але вже у москві, екс-віце-президент «газпромбанку» владислав аваєв. Він не пошкодував ані дружини, ані 13-річної доньки з ДЦП.
  • У травні колишній топ «лукойлу» олександр суботін загинув під час проведення шаманського обряду від гострої серцевої недостатності. Його знайшли мертвим у підвалі будинку в митіщах.

Прикметно, що колишні місця роботи загиблих пов'язані із найближчим оточенням ліліпутіна.

Нафтогазовий аналітик Михайло Крутіхін бачить у низці загадкових смертей топ-менеджерів газової галузі почерк спецслужб, повідомляє ТГ-канал «МО». Він вважає, що чекісти «позбавляються людей, які можуть проговоритися, або в яких може прокинутися совість».

І на десерт ще один збіг: до центральної клінічної лікарні москви, з вікна якої вранці випав маганов, пізніше приїздив бункерний дід – на церемонію прощання тет-а-тет із померлим михайлом горбачовим. За два дні до похорону.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: