У ЄС вирішили не запроваджувати проти білорусів візовий бан

НОВИНИ 01.09.2022 Коментарі 0

Візовий бан щодо білорусів не запроваджуватимуть. Таку попередню інформацію озвучив радник Світлани Тихановської – Франек Вячорка. Останній перебуває на «Форумі для України», що відбувається у Празі за участю міністрів закордонних справ Європейського Союзу та, зокрема, українського міністра Дмитра Кулеби та високого представника ЄС Жозепа Бореля.

«Ми стукали – і нас почули: європейські міністри не вводитимуть візовий бан проти білорусів. Ми пояснили, чому важливо відрізняти білорусів від режиму Лукашенка. Ми сказали, що візи – це не відпустка, це підтримка зв’язків, це безпека людей, це стипендії і стажування врешті-решт. Для білорусів візи – це не розкіш, це необхідність для утримання суспільства та захисту незалежності», - цитує Франека Вячорку телеграм-канал Світлани Тихановської.

За його словами, ситуація може і змінитися. Адже допоки при владі лукашенко, а з Білорусі летять ракети Євросоюз розглядатиме обмеження, що стосуються візового питання.

«Наше завдання полягає в тому, щоби ці обмеження стосувалися Лукашенка та його оточення, чиновників і силовиків, пропагандистів та провладних олігархів. Ми будемо працювати над індивідуальним списком санкцій. Але ми завжди будемо проти ізоляції Білорусі», - каже радник.

Пан Вячорка також подякував білоруській діаспорі, Павлові Латушку та його команді, представникам Об’єднаного кабінету міністрів, журналістам, які ставили запитання, і всім, хто останніми днями виступав проти візового бану.

На своїй сторінці у FB радник Тихановської повідомив, що після зустрічі учасників у Празі міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсберґіч присвятив свій виступ Білорусі. Дипломат сказав, що Європа не повинна забувати білоруські протести 2020 року та мусить допомагати білорусам повернути собі свою країну.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: