Розкол між Зеленським і Залужним "малюють" як на росії, так і в Україні

АНАЛІТИКА 08.11.2023 Коментарі 0

Російські пропагандистські помийки запустили ролики з фейковими зверненнями командувача Збройними Силами України генерала Валерія Залужного щодо загибелі одного з його помічників Геннадія Частякова.

Про це у своєму ТГ-каналі пише журналіст Андрій Цаплієнко. За його словами, діпфейк зроблено максимально якісно – рашисти домоглися  схожості артикуляції, а тембр голосу оброблений, імовірно, через штучний інтелект. 

"Звертає увагу той факт, що рашисти намагаються максимально «розкрутити» тему, нібито, замаху Зеленського на Залужного, яку, зокрема, також розганяють російські ботоферми.

Уже писав раніше, що росіяни почали виготовляти фейки дійсно з кіношним розмахом і бюджетом.

Їм потрібно, щоб ми воювали один з одним всередині країни.

Бо тільки тоді ми можемо програти", - зазначив журналіст.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко також звернув увагу на фейкометну творчість рашистів.

"Тільки зараз зміг подивитись дипфейк із зверненням Валерія Залужного, створений російською пропагандою. Ну, таке, зроблено на коліні, видно не озброєним оком. Цікаво, скільки у них за таку халтуру пішло за прайсом?

Але є один момент. Мені одному здалося, чи діпфейк озвучував віктор "овоч" янукович?", - написав експерт у своєму ТГ-каналі.

Журналістка Алла Мегель у своєму ТГ-каналі ІПСОня проаналізувала ситуацію довкола протистояння між Президентом Володимиром Зеленським і генералом Залужним, яке намагаються роздмухувати не лише росіяни, але й деякі українські політики. 

За її словами, конспірологічні версії про внутрішній раздрай у військово-політичному керівництві України є давно, і їх активно підтримуютьі роздмухують певні ТГ-канали "з керівництвом десь на болотах". 

Авторка подає хронологію подій, що передувала нформаційним атакам.

"Несподівана і, як її вже охрестили в мережах, підкилимна відставка командувача ССО Хоренка, про яку не повідомили Залужного, а сам командувач дізнався з соцмереж. Про реакцію на цю акцію і одну з версій, чому так сталось, можна почитати тут 

Загибель помічника Залужного майора Частякова. Ми не аналізуємо причини загибелі, з цим розбереться слідство. Ми дивимось уважно на медійний супровід події та її розслідування, і бачимо розходження версій - офіційної (а це теж поки що версія, а не факт) і самого Валерія Федоровича, що свідчить про збої в комунікації нагорі.

У чому суть конфлікту?

Відповідь на питання – у двох інформаційних джерелах - інтерв'ю Залужного в журналі Economist і у відповіді на нього Президента на прес-конференції з Урсулою фон дер Ляйєн. 

Розбіжність – у погляді політика та військового на стан і перспективи війни:

Залужний каже, що війна перейшла в позиційну фазу, яка є невигідною для нас. І малює не райдужні перспективи, в разі, якщо не буде істотної допомоги партнерів (самих F-16 тут буде недостатньо), або технологічного прориву.

Зеленський заявляє, що ситуація "не патова" (тобто відкидає доповідь Залужного про позиційну фазу війни) і її може вирішити передача ЗСУ певної кількості F-16, якої треба просто дочекатись.

Отже, бачимо розбіжності між військовим і політичним керівництвом по двох ключових питаннях війни, відповіді на які визначать майбутнє України як держави. Чия думка переможе?" - йдеться у тексті.

Доповнює картину цих атак допис у соцмережі народного депутата Володимира Ар'єва з партії "Європейська солідарність" про буцімто відставку, яку готують в Офісі Президента. Згодом нардеп допис прибрав, проте на нього змушений був реагувати навіть нещодавно призначений міністр оборони Рустем Умеров. 

  

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: