Що росіяни найчастіше шукають в Інтернеті

АНАЛІТИКА 11.08.2022 Коментарі 0

«Як отримати візу» і «як отримати закордонний паспорт» – ці запити у пошуковиках були найпопулярнішими серед російських інтернет-користувачів наприкінці лютого, коли почалося повномасштабне вторгнення. Потім популярним став запит «залізна завіса», ще пізніше – «мобілізація».

Поведінку інтернет-користувачів можна вважати певним барометром настроїв у суспільстві. Адже пошукові запити – це зазвичай те, що найбільш актуальне саме зараз. Але, мабуть, зайвим буде говорити, що і тут московити можуть вразити темами своїх зацікавлень.

Отже, судячи з цифр і динаміки публічної роботи пошуковиків, одразу після початку повномасштабної війни з Україною запорєбрікові почали масово цікавитись… способами здобуття українського громадянства. Мабуть, на хвилі європейської допомоги українським біженцям росіянці планували скористатись бодай якимись привілеями. Хоча б безкоштовним проїздом у громадському транспорті. 

Окрім того, на кінець лютого-початок березня різко зросла кількість запитів про отримання візи та закордонного паспорта, зазначає ТГ-канал «МО», який проаналізував статистику сервісів «Google Trends» та «Яндекс. Підбір слів». Схоже, більшість мислячих росіян зрозуміла, що насувається великий гаплик, і з корабля, який тонутиме, краще вшитися завчасно.

Проте, мабуть, не всім це вдалося, тож серед пошукових запитів усе частіше почала з’являтись «залізна завіса»

І вона справді почала опускатися: «роскомнадзор» почав обмежувати доступ до популярних соцмереж та відеосервісів, згодом на рф таки «вимкнули» продукти цукербергової компанії «Мета» – Facebook та Instagram.

Але хто б зважав на заборони, якщо є можливість блокування обійти. Тож березень пройшов під знаком пошуку громадянами рф різних VPN-сервісів. І після нетривалої паузи москвороті знову з’явились на популярних майданчиках. Це стало одразу помітно – вони почали масово скаржитись на український контент у мережі та правду про жахи війни.

Прикметно, що пік зацікавленості темою мобілізації припав на початок травня – пригадуєте, тоді ходили чутки, що ліліпутін на 9 травня офіційно оголосить військовий стан, за яким буде масовий призов.

Ну і тема укладання контракту з армією періодично цікавить доволі велику частину користувачів Інтернету. І це також зрозуміло – інших варіантів швидко знайти хоч трохи вище за середньооплачувану роботу на болотах дуже непросто.

Наприкінці травня інтернет-користувачі почали масово цікавитись можливою смертю путлєра. Публікації про це з'явилися у британських ЗМІ – нібито кремлівського карлика тихцем винесли з його хоромів вперед ногами, а на публіці його тепер замінює двійник.

Затягування воєнних дій, проблеми всередині рф та очевидна відсутність перспектив спричинила новий пік запитів: на кінець липня у фаворитах виявилась фраза «як відмовитись від російського громадянства». Схоже, дехто почав розуміти, що «коротка переможна війна» через півроку воєнних дій може бути й програна.

До речі, незважаючи на фактичну заборону на московії слова «війна», лише за минулий місяць користувачі «Яндекса» шукали його понад 16 млн. разів. І навпаки, термін «спецоперація» не має популярності – його шукали лише два мільйони разів на місяць.

Ось так у пошуковиках виявляється, які настрої в той чи інший період панують в руzzландії. І схоже, що вони далекі від переможних.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: