Росіянам і білорусам заборонять відвідувати країни Європи

АНАЛІТИКА 11.08.2022 Коментарі 0

Ініціатива заборонити росіянам відвідувати Європу, схоже, набирає реальних обрисів. Усе більше країн схвалюють ідею видавати «євровізи» усім громадянам російської федерації. Перед тут ведуть країни Балтії.

Так, у четвер, 11 серпня, сейм Латвії визнав росію державою, що підтримує тероризм. Причина у  «цілеспрямованих військових атаках на цивільні та громадські об'єкти». Також латвійські парламентарі закликали країни Європейського Союзу негайно зупинити видачу туристичних та в'їзних віз громадянам росії та білорусі. Про це повідомляє DW на своїй сторінці у FB

Латвійський сейм заодно засудив військову агресія кремля та масштабне вторгнення в Україну, «здійснене за підтримки й участі білоруського режиму».

Естонське міністерство закордонних справ (МЗС) також повідомило про те, що країна ухвалила рішення закрити кордони для громадян росії зі шенгенськими візами, що їх видала республіка (але за деякими винятками).

Перед цим прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін заявляла про аморальність видавати росіянам візи для подорожей Європою на тлі агресивної та жорстокої загарбницької війни в Європі.

Заборона видавати всім росіянам шенгенські візи може увійти в сьомий пакет європейських санкцій щодо росії. Це питання зараз обговорюють країни ЄС, заявив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Хебештрайт. Хоча, за його словами, поки що немає єдиної позиції. У міністерстві закордонних справ Німеччини уточнили, що пропозиція включає заборону на видачу віз не лише туристам, а й журналістам, дисидентам і родичам громадян країн ЄС. Таку пропозицію обговорюватимуть наприкінці серпня під час зустрічі очільників дипломатичних відомств країн ЄС у Празі.

Як відомо, Президент України Володимир Зеленський днями закликав країни Заходу заборонити в'їзд усім росіянам. Останнім, на думку глави України, варто «жити у своєму власному світі, допоки вони не змінять свою філософію».

Російські пропагандистські медіа нагадують, що Латвія уже зупинила видачу віз громадянам рф. РІА «Новості», наприклад, фокусує увагу на тому, що автори звернення закликали країни Євросоюзу «негайно припинити видачу туристичних і в'їзних віз» росіянам і білорусам. Проте в самому тексті документа формулювання має інший виглад: «припинити видачу туристичних віз та обмежити видачу віз».

Глава МЗС республіки Едґар Рінкевич також заявив, що влада хоче на рівні закону заборонити видачу виду на проживання (так зване ВНЖ) «новим громадянам» росії – жителям республіки, які оформлять російське громадянство за спрощеною процедурою.

Російські «новості» гірку піґулку від ЄС намагаються традиційно підсолодити цитатами зі заяв від прислужників путінського режиму. Так, заступник директора департаменту мзс росії іван нєчаєв зазначав, що ініціативи заборонити росіянам відвідувати ЄС «демонструють викликане безсилою злістю бажання українського режиму та русофобського табору в ЄС, що підтримує його, колективно покарати всіх просто за те, що вони є громадянами країни, яка здійснює незалежний зовнішньополітичний курс». Також пропагандисти згадали погрозу сенатора сєргєя цекова, який пригрозив «болючими заходами економічного характеру», що «вкажуть Латвії на її місце».

А глашатай путіна – дмітрій пєсков, чомусь упевнений, що спроби ізоляції росіян чи росії є безперспективним процесом.

Погроз путіністів на Заході бояться дедалі менше. Ті, росіяни, що мають бажання втекти з території північної кореї, у яку перетворюється росія, мають ще шанс. Адже візи у США, ЄС та країни для відпочинку, де полюбляють вигріватися на сонці заможні росіянці, поки що можна отримати...

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: