СБУ затримала попа упц (мп) – працював на російську фсб

НОВИНИ 03.03.2023 Коментарі 0

Служба безпеки України викрила та затримала чергового російського агента в рясі під час контрдиверсійних заходів у Сумській області. Настоятель одного з храмів української православної церкви московського патріархату в Шосткинському районі негласно співпрацював з фсб рф.

За вказівкою росіян, протоієрей збирав інформацію про дислокацію Збройних Сил України на території регіону, повідомляє ТГ-канал СБУ. Попа цікавили місця базування командних пунктів та складів з артилерійським озброєнням ЗСУ. Агент у рясі їздив по прикордонних місцинах та приховано здійснював фото- та відеофіксацію українських об’єктів. Також російський агент збирав інформацію про керівників місцевих органів влади і правоохоронців. Працівники СБУ якраз затримали протоієрея під час спроби передати росіянам дані про керівників органів влади.

З’ясовано, що попа завербував кадровий «фсб-шник» зі сусідньої із Сумщиною Брянської області рф у вересні минулого року. На представника упц (мп) у фсб звернули увагу за його прокремлівські погляди, неодноразово оприлюднені «на людях».

Спілкувався з кураторами піп через анонімні месенджери, а зібрану інформацію передавав у вигляді текстових повідомлень і медіафайлів із прив’язкою до місцевості.

Під час обшуків у помешканні затриманого й у храмі правоохоронці виявили мобільні телефони із доказами листування з фсб і проросійську літературу. Йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Суд обрав для нього запобіжний захід – тримання під вартою.

Нагадаємо, нещодавно СБУ зібрала докази провини керівника Черкаської єпархії української православної церкви (мп) щодо розпалювання міжконфесійної ворожнечі.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: