На львівському юридичному «Рамштайні» обговорюватимуть військові злочини та покарання агресора

НОВИНИ 03.03.2023 Коментарі 0

Об’єднати зусилля для притягнення росії до відповідальності за скоєні злочини – такою є мета міжнародної конференції United for Justice («Об’єднані заради справедливості»), яка відбувається 3 березня у Львові. Її формат аналогічний засіданням групи «Рамштайн», але у юридичній царині, зазначив генпрокурор України Андрій Костін.

За його словами, чимало гостей конференції приїдуть в Україну вперше з початку повномасштабного вторгнення рашистів.

«Збираємо міжнародних партнерів і друзів у форматі «юридичного «Рамштайну». Говоритимемо про всі можливості, реакції й рішення. Це і робота Joint Investigation Team у складі України, Польщі, Естонії, Литви, Латвії, Словаччини й Румунії, і правові аспекти створення спеціального трибуналу за злочин агресії, а також механізму компенсації завданої шкоди», – підкреслив Костін.

За його словами, у рамках конференції відбудуться окремі панельні дискусії, присвячені розслідуванню й переслідуванню злочинів геноциду, воєнних злочинів проти дітей, сексуального насильства, пов'язаного з конфліктом, воєнних злочинів проти довкілля тощо.

  • Рівно рік Україна протистоїть повномасштабній, неспровокованій та жорстокій агресії РФ. Агресії, яка стала першопричиною десятків тисяч воєнних злочинів, вчинених на нашій землі... Відновити справедливість і покарати винних – наше спільне завдання. Заради України. Заради всіх, хто пережив жахи війни, та заради всього вільного світу, – заявив Костін.

Також цього дня у Львові з візитом перебувають президент України Володимир Зеленський із дружиною та його латвійський колега Егілс Левітс з першою леді. Вони відвідали могили українських військових на Марсовому полі та провели двосторонню зустріч за участю делегацій двох країн.

Вірогідно, президенти також візьмуть участь і в конференції United for Justice, адже вона відбувається під патронатом Володимира Зеленського.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: