СБУ «взяла» трьох блогерів, які готували фейки для російської пропаганди

НОВИНИ 21.02.2023 Коментарі 0

Служба безпеки України зібрала докази проти трьох ворожих пропагандистів. Інформаційно-підривна діяльність останніх проти України полягала у поширенні фейків про внутрішньо-політичну ситуацію в державі та дискредитації Сил оборони.

«Для розповсюдження деструктивного контенту використовували власні інтернет-ресурси, які тісно пов’язані з російськими спецслужбами та підконтрольними їм ботофермами. Останні забезпечують масовий розголос через штучну «накрутку» підписників і «позитивних» відгуків на інформаційні вкиди», - йдеться у понеділковому повідомленні СБУ в ТГ-каналі.

У Києві повідомлено про підозру столичному блогерові, який поширював дезінформацію щодо матеріально-технічного забезпечення підрозділів Збройних Сил України. Свої фейки він розповсюджував через підконтрольне видання і YouTube-канал.

Його матеріали регулярно використовували російські спецслужби і кремлівські пропагандисти для підготовки і проведення ворожих інформаційних диверсій.

Також блогер причетний до спроби організації замовних акцій протестів у Києві, спрямованих на розхитування внутрішньої ситуації.

Фігурантові інкримінують дві статті Кримінального кодексу України:

▪️ ст. 435-1 (образа честі та гідності військовослужбовця, погроза військовослужбовцю);

▪️ ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

Ще одним інформаційним поплічником агресора виявився блогер із тимчасово окупованого Криму. Він викладав відео у декількох YouTube-каналах, загальна авдиторія яких становила понад 1,5 млн підписників.

У своїх відеороликах кримчанин виправдовував збройну агресію рф і захоплення українського півострова та був частим гостем прямих телеетерів кремлівських пропагандистів. Зокрема, і в рашиста владіміра соловйова.

Любителю «русскага міра» повідомлено про підозру за ст. 111-1 та 436-2 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність і виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України).

Третім фігурантом уваги СБУ став колишній мешканець Одеси, що наразі переховується у тимчасово окупованому Донецьку. У червні 2021 року зловмисник створив Телеграм-канал, у якому закликав до збору грошей на підтримку російських окупаційних угруповань рф.

У вівторок ексголова українського уряду ніколай азаров, який утік на свою рашистську батьківщину, повідомив про затримання й арешт у Києві «православного оглядача» дмітрія скворцова (на фото). Останній, як пише кровосіся азіров у своєму Телеграм-каналі, «відомий безкомпромісними матеріалами, що відстоюють єдність «російської церкви».

Як випливає з повідомлення, скворцова розшукували ще зі серпня минулого року– одразу після проведення працівниками СБУ обшуку в його помешканні за місцем реєстрації.

Колега скворцова тетяна чугаєнко повідомила, що його заарештували у понеділок, 20 лютого. .

«За ним довго полювали, він майже рік переховувався, його підозрюють у державній зраді. Сьогодні було судове засідання, за результатами вирішено залишити скворцова під вартою на 53 дні. Його відвезли до Лук'янівського СІЗО. Він тримається», - йдеться у тексті.

Російські пропагандисти, повідомляє Телеграм-канал азірова, «зараз намагатиметься включити скворцова у списки на обмін полоненими між росією та Україною.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: