СБУ встановила нові факти підривної діяльності проти України настоятеля Києво-Печерської Лаври

НОВИНИ 14.07.2023 Коментарі 0

Служба безпеки України викрила нові факти протиправної діяльності настоятеля Києво-Печерської Лаври Павла (Петра Лебідя), відомого у народі за свою любов до розкоші як Паша-Мерседес.

Слідчі з’ясували, що за день до оголошення йому першої підозри від СБУ митрополит дав відео-інтерв’ю одному з вітчизняних ЗМІ, у якому заперечив існування України як суверенної держави. А російську збройну агресію проти України Лебідь трактував як «громадянський конфлікт», що триває із 2014 року.

Судова лінгвістична експертиза, яку ініціювала СБУ, підтвердила факти злочинних дій клірика московського патріархату, йдеться у повідомленні пресслужби СБУ, опублікованому у ТГ-каналі.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили митрополиту про нову підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

▪️ ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань вчинене службовою особою повторно);

▪️ ч. 3 ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України за вчинене службовою особою повторно).

Санкції статей передбачають до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі вирішують питання про обрання запобіжного заходу – тримання під вартою. Продовжуються слідчі дії для встановлення всіх обставин злочинів.

В СБУ наголосили, що у своїй діяльності керуються принципом неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважають право кожного громадянина на свободу світогляду та віросповідання, як це визначено Конституцією України.

Також читайте: Обличчя московського патріархату: «хатинки» Паші-Мерседеса та піп, що освячував катів українського народу

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: