У Польщі затримали 18-річного терориста ІДІЛ

НОВИНИ 14.07.2023 Коментарі 0

Агенція внутрішньої безпеки (АВБ) затримала громадянина Республіки Польща, який планував здійснити теракт у будівлях державних установ. Підозрюваний підтримував постійні контакти з особами, які називали себе представниками терористичної організації «Ісламська держава» (ІДІЛ).

Про це повідомив у Твіттері уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Польщі, координатор спецслужб РП Станіслав Жарин.

Затримання відбулося ще 16 червня 2023 року в Нижньосілезькому воєводстві. АВБ отримала інформацію про те, що вісімнадцятирічний громадянин Республіки Польща має намір вчинити теракт. Наприкінці 2022 року чоловік прийняв іслам. У своїй діяльності надихався лідерами терористичних організацій (Осама бен Ладен, Абубакр Аль-Бахдаді, Анвар Аль-Авлакі), зокрема, діяльністю «Ісламської держави». Він збирав інформацію та компоненти для виготовлення пояса шахіда, за допомогою якого планував здійснити бомбовий напад на державну установу.

16 червня 2023 року співробітники регіонального управління АВБ у Познані та відділення у Вроцлаві затримали підозрюваного. Під час обшуку за місцем його проживання виявили докази планованого злочину. Під час розслідування справи обшукали також помешкання осіб, які контактували з підозрюваним та знали про планування теракту.

Затриманому громадянинові Республіки Польща інкримінували участь в організованому злочинному угрупованні, спрямованому на вчинення терористичного злочину. Чоловікові також висунули звинувачення у плануванні з використанням вибухівки вчинення дії, що загрожували життю чи здоров’ю багатьох людей або майну у великих розмірах. Суд за клопотанням прокуратури обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 3 місяці.

Довідково

Ісламська Держава, до 29 червня 2014 року Ісламська держава Іраку та Леванту – невизнана ісламістська терористична держава та міжнародна терористична, мілітаристська група напрямку джихадизму (Вікіпедія)

Фото gov.pl

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: