СБУ виявила антиукраїнську літературу в мережі церковних крамничок УПЦ (мп)

НОВИНИ 05.06.2024 Коментарі 0

Служба безпеки України заблокувала канал поширення антиукраїнської літератури, яку реалізовували крамнички Української православної церкви московського патріархату. Вилучено проросійські видання, що пропагували релігійну нетерпимість і виправдовували війну рф проти України. Цікаво, що літературу друкувала типографія на Тернопільщині.

"Партії ворожих примірників виявлено в Ужгороді, Житомирі, Миколаєві та Києві на території однієї з мереж церковних лавок УПЦ (мп). Власники цих крамниць оптом замовляли пропагандистську літературу в типографії на Тернопільщині", - йдеться у повідомленні пресслужби СБУ.

Судово-лінгвістична експертиза підтвердила, що у знайдених примірниках автори виправдовують збройну агресію рф проти України, закликають до міжконфесійної ворожнечі та релігійної нетерпимості.

На думку слідства, масове поширення провокативних видань могло призвести до розхитування суспільно-політичної обстановки в Україні на користь рф.

Власниці однієї із крамниць повідомили про підозру за ч. 1 ст. 300 Кримінального кодексу України (ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію).

Ілюстративне фото зі сайту df.news

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: