Роспропаганда погрожує стерти польські міста ядерними ударами

НОВИНИ 05.06.2024 Коментарі 0

Російські засоби масової пропаганди у відповідь на постачання зі Заходу озброєння Україні та дозволу використання його по території росфедерації активізувала інформаційну кампанію зі залякування ядерними ударами. Не вперше, звісно. Але щоразу рашистські пропагандисти вдаються до деталізації сценаріїв.

Цього разу акцентували увагу на Польщі. В етері програми соловйова на телеканалі «росія» «доктор військових наук» константін сівков пригрозив стерти польський народ.

- Беремо, наприклад, Польщу. Як найбільш ближчу до нас, як найбільш реального кандидато, який може стати невеличким театриком ядерної війни. Там знайдеться 20 великих міст? Навряд. Навіть якщо порахувати, що на кожне місто можна виділити по дві боєголовки то це всього-на-всьго 30-40 боєголовок. Що таке 30 боєголовок? Це всього залп одного дивізіону Іскандера. 16 пускових на кожну по дві. 10-15 хвилин і Польща, як держава, а поляки як народ – зникають з лиця Землі разом зі своєю мовою. Ось це європейці повинні дуже добре розуміти. Тому я зараз знову закликаю європейські народи добре замислитися, що вони роблять.

Його цитату опублікували багато ресурсів. Один із них – Visegrád 24. Цей обліковий запис, за даними Wikipedia, у соцмережі X (раніше Twitter) публікує інформацію, пов’язану з поточними подіями, включно з російським вторгненням в Україну та війною Ізраїлю та ХАМАС, йдеться у . Одним із засновників є польський творець контенту та рекламодавець Стефан Томпсон.

Visegrád 24 засновано в січні 2020 року анонімною польською групою. «Ми просто група друзів, які зацікавлені у Вишеградській групі та 3SI. Більшість із нас працює в новинах у своїх країнах, більшість консервативні, хоча ми маємо різні думки», - йшлося у поясненні до профілю.

Відповідно до аналізу, профіль на той час був неофіційним профілем Вишеградської групи. В основному він рекламував прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, симпатизував президентові Сполучених Штатів Дональду Трампу та містив негативний контент про західноєвропейських політичних лідерів.

Під час російського вторгнення в Україну популярність Visegrád 24 зросла, в результаті чого про нього згадували як польські, так і міжнародні ЗМІ, зокрема CNBC, Daily Express, Euractiv і The Times of Israel. У березні 2022 року дослідники з факультету соціальних наук Тартуського університету включили Visegrad 24 до списку надійних джерел інформації, пов’язаної з війною в Україні.

Visegrad 24 – один із найвпливовіших облікових записів у Twitter щодо висвітлення новин про війну Ізраїлю та ХАМАС. Станом на березень 2024 року обліковий запис Visegrad 24 у Twitter має понад 900 000 підписників.

Публіцист Олександр Невзоров у своєму ТГ-каналі також звернув увагу на погрози роспропагандистів. За його словами, останнім нічим хвалитися у так званій «сво», оскільки фронт «остаточно перетворився на чергову ганьбу». Тому кремлівські пельки знову вдаються до розмахування ядерною палицею.

«Хоча на передову доїхало приблизно 3-4% військової допомоги Заходу, але фронт глухо встав, наступальні фрикції орків припинилися. Тепер орда, незважаючи на 10-кратну чисельну перевагу, змивається вже і з околиць Вовчанська. Звичайно, російське бидло треба бадьорити і тримати у тонусі. Фронт як збудник став абсолютно непридатним. Тому пропаганда і бомбардує…», - написав публіцист.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: