СБУ викрила клірика упц (мп): за сприяння рашистським загарбникам на Харківщині його очікує в’язниця

НОВИНИ 18.05.2023 Коментарі 0

Служба безпеки України викрила на Харківщині ще одного прихильника рашизму. Священнослужитель однієї з релігійних громад упц (мп) на території Ізюмського району публічно виправдовував збройну агресію рф і воєнні злочини окупантів.

«Під час тимчасової окупації регіону клірик добровільно підтримав російських загарбників і «на власному прикладі» закликав зробити це інших місцевих жителів. Він публічно заявив, що місцева релігійна громада підпорядковується виключно російській православній церкві. У зв’язку з цим клірик за власної ініціативи написав листа помічникові московського патріарха Кіріла з проханням надіслати «гумдопомогу» на окуповану частину регіону», - йдеться у повідомленні пресслужби СБУ.

Російські товари прихильник «русского міра» обмінював на «лояльність» місцевого населення до загарбників.

Також він неодноразово виступав перед камерами кремлівських пропагандистів, які приїздили до захопленого на той час Ізюма. У своїх коментарях фігурант дискредитував українських захисників, заперечував факти російської агресії та героїзував знищених рашистів.

Клірику повідомили про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування збройної агресії рф проти України з використанням засобів масової інформації).

Максимальний термін покарання – до 8 років в’язниці.

Фото – ТГ-канал СБУ

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: