Білоруські демсили домоглися свого представництва у Раді Європи та готують трибунал над лукашенком

НОВИНИ 18.05.2023 Коментарі 0

Ми розпочинаємо наш шлях до вступу Білорусі в Раду Європи. Таку звістку повідомила лідерка білоруських демократичних сил Світлана Тихановська зі саміту Парламентської асамблеї Ради Європи.

«Уперше Білорусь має власний голос у Раді Європи. Ось і зараз ми починаємо наш шлях до вступу Білорусі до Ради Європи. Це займе багато часу. Щоб отримати повноправне членство, нам потрібно повернути в Білорусь демократію, скасувати смертну кару та реформувати законодавство», - йдеться у відеозверненні пані Тихановської.

За її словами, членство в Раді Європи відкриє білорусам доступ до міжнародних правових механізмів, захисту своїх прав у Європейському суді з прав людини, скористатися знаннями європейських експертів і досвідом Венеціанської комісії.

Підсумком вищезгаданого саміту став документ, що визначає стратегію Ради Європи на найближчі роки. У ньому згадано Білорусь і співпрацю її демократичних сил в рамках Контактної групи

Також ТГ-канал білоруської політикині повідомив про зустріч Світлани Тихановської з генеральною секретаркою Ради Європи Марією Пейчиновіч-Бурич. Жінки обговорили трибунал над лукашенком і спільну роботу демсил з РЄ.

Лідерка білоруських демсил розповіла Марії Пейчиновіч-Бурич про останній звіт Національної академії наук, причетність лукашенка до незаконного вивезення українських дітей з окупованих росією територій України.

Світлана Тихановська наголосила, що проведення міжнародного розслідування і створення трибуналу щодо лукашенка є пріоритетом для демократичних сил Білорусі.

Серед тем розмови були і кроки про входження демократичної спільноти Білорусі до Ради Європи.

Наступне засідання контактної групи заплановане на червень. У його межах уже реалізовано проект підтримки незалежних журналістів. Найближчим часом відбудуться заходи для білоруських юристів, адвокатів і молоді.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: