СБУ назвала прізвища зрадників, які навели російську ракету на село Гроза на Харківщині

НОВИНИ 11.10.2023 Коментарі 0

Служба безпеки України за гарячими слідами встановила особи двох зрадників, які скоригували російський ракетний удар по кафе у селі Гроза Харківської області, що стався 5 жовтня.
 
Ними виявилися двоє місцевих жителів – 30-річний Володимир Мамон і його молодший брат, 23-річний Дмитро. Під час тимчасовї окупації області двоє братів перейшли на бік ворога. За що отримали «посади» у лавах окупаційного «управління внутрішніх справ військово-цивільної адміністрації Харківської області». Один із них став водієм «конвойної групи», інший – інспектором «дорожньо-патрульної служби».

Перед тим, як ЗСУ звільнили область від росіян, обидва зрадники разом із родинами втекли до росфедерації і продовжили працювати на ворога.
 
«За вказівками російських окупантів вони дистанційно розпочали формувати власну мережу інформаторів на підконтрольній Україні території. Під виглядом дружніх розмов та листувань у месенджері зрадники випитували у людей відомості про дислокацію Сил оборони та масові заходи на території регіону.
 
Від початку жовтня цього року обидва фігуранти почали збирати інформацію про заплановане перепоховання загиблого українського захисника у селі Гроза. При цьому вони розуміли, що внаслідок ворожої атаки обов'язково загинуть мирні мешканці – їх знайомі з села Гроза, в тому числі й ті, хто надавав їм інформацію», -
йдеться у повідомленні пресслужби СБУ.


 
Коли стали відомими точна адреса та час поминок, Володимир Мамон передав дані росіянам, які використали їх для точного наведення ракети оперативно-тактичного комплекс «Іскандер М».
 
Тоді внаслідок повітряної атаки рф загинули 53 мирних жителі, серед них – малолітня дитина.
 
На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки склали обом фігурантам підозри за ч.2 ст. 28, ч.2 ст. 111 Кримінального кодексу України.

Окрім того, злочинні дії Володимира Мамона додатково кваліфіковані за ч.5 ст. 27, ч.2 ст. 28, ч.2 ст. 438.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: