Польський уряд звинувачують у проросійськості

АНАЛІТИКА 08.11.2023 Коментарі 0

Протягом декількох місяців деякі коментатори в Польщі та за кордоном брехливо звинувачували польський уряд у проросійській налаштованості.

Про це у соцмережі Х пише урядовий уповноважений з питань безпеки інформаційного простору Республіки Польща Станіслав Жарин

Насправді ж, за його словами, за останні роки в Європі не було уряду, який би так сильно боровся з інтересами і впливом росії, як польський уряд. А його військова політика робить Польщу однією з найважливіших країн НАТО на континенті.

"Польща послідовно бореться з російськими інтересами, про що свідчить посилена контррозвідувальна діяльність, припинення гібридної операції Росії та Білорусі на білорусько-польському та запровадження санкцій з боку Польщі.

Ставлення Польщі до війни Росії проти України також є прикладом дій, спрямованих на позицію Росії в Європі. Польща в авангарді країн, які допомагають Україні, активізують для цього Захід і шукають нові можливості для послаблення російського імперіалізму", - написав польський урядовець.

Станіслав Жарин також наголосив, що офіційна Варшава застерігає європейських партнерів від російського імперіалізму, "який усе ще загрожує Європі значно більшою мірою, ніж дехто хоче бачити".

"Польщу відтіснили на периферію ЄС, і це Росія охоче стимулювала. Проте в останні роки в центрі ЄС дедалі більше домінують Німеччина – головний союзник Росії в Європі – та бюрократія ЄС.

Польща також була відтіснена на периферію завдяки консервативному уряду, але це точно не свідчить про її проросійськість. Так може сказати лише той, хто не бачив ситуації в ЄС за останні роки.

Звинувачення польського уряду в проросійській орієнтації є абсурдом, результатом політичного запалу чи цинічної політичної гри. Польський уряд планомірно послаблює вплив Росії в Європі. І робить це ефективно.

На жаль, деякі люди маніпулюють іміджем польської політики, чим користується Росія, ще більше зводячи наклепи на Польщу. Описані дії є спробою змусити Польщу змінити свою політику. Росія на це дуже розраховує", - констатував автор допису.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: