Роспроп розганяє фейк про 53-тю ОМБр

НОВИНИ 04.04.2023 Коментарі 0

Ворожі телеграм-канали поширюють фейкове відео, що буцімто зняли українські захисники 53-ої окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха.

У постановочному сюжеті «актори», зокрема, звертаються до Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного через нібито патову ситуацію на Авдіївській ділянці фронту. Як зазначає Центр протидії дезінформації на своїй сторінці у FB, російська пропаганда у відео використала притаманне їй кліше – «другий Бахмут».

Також у записі йдеться про нібито значні втрати підрозділу, відсутність боєприпасів і медичного забезпечення, а також самовільне залишення утримуваних позицій іншими українськими підрозділами.

«Застерігаємо! Це відео є постановочним, а інформація, озвучена на записі, не відповідає дійсності, що підтверджується офіційним зверненням 53-ої ОМБр. Поширюючи подібні матеріали, ворог намагається деморалізувати українців та зламати наш спротив. Довіряйте лише джерелам верифікованої інформації», - йдеться у тексті.

На своїй сторінці у FB 53 ОМБр спростувала фейк російської пропаганди, назвавши його спробою терористичних військ рф деморалізувати українську громадськість.

«Більше ніж за рік безкінечних штурмів, окупанти намагаються взяти Авдіївку. Ніякого результату не мають, тому покладають останні надії на свої дешеві ІПСО. У невдалій спробі деморалізувати ЗСУ актори, які ніколи не отримають «Оскара», намагаються зіграти воїнів 53-ої ОМБр. Але таланту їм не вистачає – Станіславський би не повірив!» - повідомляє 53-тя ОМБр.

Воїни 53-ої окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха продовжують стримувати російсько-окупаційні війська та щодня знищують техніку та особовий склад.

«Ми зруйнували міф про «непеможність» армії терористів. Моральний стан наших військовослужбовців на високому рівні, проблеми із забезпеченням відсутні. Нам вистачить і сил, і засобів звільнити кожен сантиметр нашої рідної землі», - запевнили в 53-ій ОМБр.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: