Росіянці хочуть стати українцями: паспорти з тризубами продають в інтернеті

НОВИНИ 14.12.2022 Коментарі 0

Попит на українські закордонні паспорти виник на московії: їх продають тим, хто бажає перетнути кордон і виїхати до країн ЄС.

На великій російській платформі приватних оголошень «Авіто» з’явилась пропозиція українського громадянства. Оголошення виявили журналісти видань «МО»  та «Полігон медіа».

Вони також з’ясували, що серійний номер на паспорті, фото якого автори оголошення надсилають покупцям як підтвердження, належить Луганській області. Як стверджують продавці, український паспорт дозволяє росіянам перетнути кордон із європейськими країнами.

«Попит невеликий, але він є», - запевняють анонімні продавці. Вони оцінили оформлення українського закордонного паспорта у 80 тисяч рублів. Щоправда, через деякий час оголошення з платформи зникло.

- Скоріш за все, бланки й обладнання для оформлення біометричних паспортів вкрали з Херсонської області. Але український уряд зафіксував номери загублених бланків для паспортів і передав їх європейським урядам, тож ці паспорти не будуть дійсними, - розповіло «МО» джерело в адміністрації Херсонської області.

«Вони [проросійські колаборанти] вкрали дуже багато документів», - підтверджує «МО» український військовий експерт Роман Світан. Номери викрадених бланків паспортів український уряд зафіксував і передав до країн ЄС, тож в'їхати із ними до Європи буде неможливо, стверджує Світан.

- Можливо, за цими паспортами можна буде в'їхати до Грузії або азіатських країн, але в Європі й Україні ці серійні номери вже позначені червоним, - зазначив Світан.

Також відомо про крадіжку українських купюр, номери яких теж зафіксував уряд країни.

Із 2017 року громадяни України можуть в'їхати до країн ЄС без попереднього оформлення візи. Крім того, з українським паспортом можна поїхати до Азербайджану, Албанії, Білорусі, Боснії та Герцеговини, Вірменії, Грузії, Ізраїлю та Казахстану.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: