Білоруси створили групу авіарозвідки у складі ЗСУ

НОВИНИ 22.08.2022 Коментарі 0

У Першій Окремій Бригаді Спеціального Призначення імені Івана Богуна проти російських окупантів воюватиме підготовлена й оснащена всім необхідним група білорусів.

Уперше ідея створення невеликого білоруського мобільного спецпідрозділу авіарозвідки з’явилася приблизно півроку тому, повідомив голова Фонду солідарності BYSOL Андрій Стрижак на своїй сторінці у FB.

«Тоді такий план здавався трохи фантастичним: хто ним командуватиме, хто служитиме в ньому, у якій частині воюватимуть хлопці, ділиться спогадами Андрій Стрижак. - І ось за півроку ми отримали відповіді на всі ці запитання та бачимо результати. 10 чудово екіпірованих, підготовлених і мотивованих бійців, оснащених дронами, зв'язком, транспортом, які вміють поводитися з технікою».

За словами Андрія Стрижака, авіарозвідка – очі артилерії. І в сучасній війні перемагає той, хто перебуває на вищому технологічному рівні.

Білоруська група аеророзвідки завершила усі «паперові питання» та розпочала несення бойової служби у лавах Сухопутних військ ЗСУ. У Першій окремій бригаді спецпризначення ім. Богуна.

У бригаді, за інформацією телеграм-каналу Prague support team, добре знають вишкіл та здібності бійців полку «Пагоня», тому на групу дуже чекали.

Попри невелику кількість бійців, аеророзвідка складається з декількох частин – групи підтримки і двох розвідувальних крил.

«Кожне крило є автономною розвідувально-ударною групою з чотирьох осіб, що виявляє ворожі цілі і знищує їх шляхом наведення та коригування вогню артилерії або власними вогневими засобами. Група складається з командира крила, оператора БПЛА та двох спостерігачів-операторів БСУ. У разі потреби члени групи взаємно готові замінювати один одного», йдеться у повідомленні білоруської ініціативи у Чехії, яка допомагає білоруським добровольцям, які воюють в Україні.

Кожне крило групи обладнане такою технікою:

  • пікап класу «Ніссан Наварра» з комплектом радіонепроникних маскувальних мереж;
  • супутниковий термінал Starlink з джерелом автономного живлення та сонячними батареями;
  • прилади спостереження і прицілювання (далекомір, тепловізор, біноклі, компаси, оптичні приціли);
  • два дрони, у тому числі зі системою скидування боєприпасів;
  • захищені планшети зі встановленою бойовою системою управління (БСУ) «Кропива»;
  • набором спорядження для забезпечення автономності та побуту на позиціях (намети, кухонне обладнання, газові пальники, шанцевий інструмент);

Також білоруські волонтери подбали про захист своїх бійців. Кожен із них оснащений повним комплектом одягу і спорядження «празький комплект», бронежилетом 4 класу, кевларовим шоломом, активними навушниками з мікрофоном, УКХ-радіостанцією, тактичним рюкзаком.

Усіх бійців забезпечили розширеною аптечкою IFAK, крім того в кожному Крилі є автомобільна аптечка рівня CLS (Combat Lifesaver) та побутова цивільна аптечка.

Група підтримки пересувається на мікроавтобусі, в якому обладнано робочі місця дата-аналітика та водія-ремонтника. Група займається перевезенням майна загону, підтримкою дії обидвох крил, прийомом-обробкою розвідувальної інформації та ремонтом обладнання. Група оснащена необхідними інструментами та запасними частинами, дизель-генератором, а також принтером і ламінатором для оперативного друку карт і тактичних схем.

Білоруські аеророзвідники – мотивовані та фізично підготовлені бійці. Вони пройшли програму підготовки у європейських інструкторів. Загоном керує досвідчений офіцер Сил спеціальних операцій, здатний організувати чітку бойову роботу і створити здоровий психологічний клімат у колективі.

Для оснащення групи всім необхідним сотні людей доклалися до збору коштів, які оголосив фонд BYSOL. Зібрано 40 тисяч євро плюс залучено свої ресурси.

Фотоілюстрація bysol.org

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: