На Харківщину вирушила велика колона поліції розслідувати злочини росії  

НОВИНИ 16.09.2022 Коментарі 0

Сьогодні зранку, 16 вересня, на звільнену від рашистської армії територію Харківської області вирушила колона поліцейських фахівців. У її складі криміналісти, вибухотехніки, судово-медичні експерти, спецпризначенці.

Мета – документування воєнних злочинів російських окупантів, розмінування території, допомога населенню. До роботи задіяні працівники Головного слідчого управління Нацполіції, слідчі Поліції Харківської області. Залучено 10 криміналістичних лабораторій, технічні засоби для вилучення тіл.

Згідно з попередньою інформацією поліції, тільки в Ізюмі виявили масове поховання зі 440 тілами. Всі тіла ексгумують і направлять на судово-медичну експертизу.

На одній із могил написано «ЗСУ, 17 осіб, з моргу».

Деякі могили з вінками. Є припущення, що тут поховано певну кількість людей, які загинули внаслідок обстрілів міста російською ордою. Багато могил безіменні. Слідчим доведеться провести величезний обсяг роботи, щоби достеменно з’ясувати всі обставини загибелі кожного українця і встановити їхні прізвища.

Перед цим заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич на сторінці у FB повідомив, що під час наступальної операції сил оборони України у Харківській області брали участь підрозділи поліції. Йдеться про зведений загін  патрульної поліції, батальйон «Луганськ-1» імені Героя України Сергія Губанова, зведений батальйон НПУ «Захід», зведений полк поліції «Сафарі», підрозділи спецпризначенців «Миротворець», «Київ», «Дніпро-1», «Львів» і «Суми». Вони у взаємодії зі ЗСУ, ССО, НГУ, ГУР та Альфа СБУ проводили штурмові дії і звільняли селище Вербівка та місто Балаклія.

Поліцейські таж проводили контрдиверсійні та пошукові заходи у звільнених селищах і містах Харківщини – в Ізюмі, Куп'янську, Вовчанську, Волоховому Яру.

«Завдяки професійним та злагодженим діям знищено та уражено живу силу й техніку противника, взято в полон військовослужбовців окупанта, затримано колаборантів і тих, хто зрадив Україну. Поліцейські займаються не лише обороною та розвідкою, а й піклуються про громадян у деокупованих містах і селах. Допомагають людям, які пережили жахіття окупації», - йдеться у дописі.

Президент України у своєму щоденному зверненні розповів про виявлення масових поховань людей в місті Ізюм на Харківщині. За його словами, на місці розпочалися «необхідні процесуальні дії».

«Ми хочемо, щоби світ знав, що реально відбувається і до чого призвела російська окупація. Буча, Маріуполь, тепер, на жаль, Ізюм... Росія всюди залишає по собі смерть. І повинна за це відповідати. Світ повинен притягнути Росію до реальної відповідальності за цю війну. Зробимо все для цього. Вічна пам'ять усім, чиє життя забрали окупанти! Вічна слава кожному, хто воює за Україну! Слава Україні!» - сказав Володимир Зеленський.

На злочини відреагував своїм дописом і політичний експерт, директор Інституту світової політики Євген Магда.

«Ху.ло неодноразово повторював «Ми не допустимо Срєбрєницю на Донбасі». Тому рашисти влаштували Бучу та Ірпінь на Київщині, Ізюм на Харківщині, Волноваху та Маріуполь у Донецькій області. Можна уявити, що на нас чекає на Херсонщині. Світ не повинен це проковтнути», - написав пан Магда.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: