Росія планувала підірвати Каховську ГЕС ще у грудні

ПЕРЕКЛАДИ 08.06.2023 Коментарі 0

Військовий експерт BILD Юліан Репке аналізує відео, опубліковане 9 грудня 2022 YouTube-каналом «Едгар Миротворець». Двоє чоловіків, які називають себе «російськими патріотами», розповідають, що перебувають у Херсонській області. Вони повідомляють, що Каховська ГЕС уже замінована, і її збираються підірвати протягом місяця. За їхніми словами, наказ про мінування дала російська армія, від неї чекають наказ про підрив.

«1 січня Каховський гідровузол буде підірваний. Уся українська армія, яка перебуває по той бік річки, буде зметена, - каже один із них. — Херсон буде повністю затоплено». Автор YouTube-каналу запитує, чи не мучить їх сумління, оскільки загине багато людей. Вони відповідають, що затоплення буде «меншим із двох лих» порівняно з контрнаступом ЗСУ на лівий берег Дніпра.

Рєпке зазначає, що цього вівторка агентство РІА Новості опублікувало кадри, на яких російські солдати пересуваються серед руїн Каховської ГЕС серед білого дня, не побоюючись українських снайперів.

«Ця сцена вкотре доводить, що найближча українська позиція розташована не менше ніж за 1 300 метрів від місця вибуху, а російські військові мали прямий доступ до машинних відділень ГЕС та греблі, підірваних у вівторок вранці», - пише експерт.

ТГ-канал BILD

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: