Росія маніпулюватиме темою постачання озброєння Заходом для України – польський урядовець

НОВИНИ 13.01.2023 Коментарі 0

Повідомлення про постачання нових партій зброї для України від західних країн-партнерок активізує роботу російської пропаганди. Маніпулятивні трактування звісток про надання Збройним Силам України декількох видів бронемашин, батареї ЗРК «Патріот», боєприпасів та іншої зброї уже розповсюджують російські засоби пропаганди.

Росія використовує різні теми, пов’язані з підтримкою, що її Захід надає Україні, щоби показати, що саме Захід контролює Україну і що Захід васалізував Україну для нападу на Росію. Про це урядовий уповноважений з питань безпеки інформаційного простору Республіки Польща Станіслав Жарин розповів в інтерв’ю для PAP.

За словами польського урядовця, російська пропаганда намагається показати, що кремль лише захищається від потенційної агресії, яку українськими руками підготував колективний Захід. Й останніми днями кількість цих тез збільшується в російському інформаційному просторі.

«Це має показати, що Росія є країною, якій загрожує увесь західний світ, і що війна в Україні є лише певним етапом глобального конфлікту між НАТО, що нападає, та Росією, - пояснює Станіслав Жарин. - З інформаційної точки зору, рішення підтримати Україну військовими системами Заходу буде використано та використовується, щоби показати та підтримувати міф про загрозу Росії. Це не нова тема. Вона вже була».

Факти постачання зброї для України пропаганда використовуватиме для виправдання «маніпулятивного образу» про плани агресивного Заходу щодо росії.

«Але так само, що ми бачили останніми тижнями, рішення польського уряду про закупівлі, які зміцнюють наш військовий потенціал. Що також використовує Росія, щоби показати, що саме Польща озброюється для нападу і проведення наступальних операцій у східному напрямку, - наголошує представник польського уряду. – Російська пропаганда на даний момент в основному використовує назву чотирьох суб'єктів, вказуючи на те, що Росії загрожує насамперед Захід у широкому розумінні. Якщо і згадує про якісь країни, то це переважно США, Велика Британія та наша країна – Польща. Це три суб’єкти, згідно з повідомленням Кремля, вони керують міжнародною політикою і самі проводять такі дії, щоби розпочати війну між НАТО та Росією».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: