Росія і Китай об’єднали пропаганду щодо війни в Україні – у США протидіятимуть

НОВИНИ 14.03.2023 Коментарі 0

Росія та Китай «чітко» погодили свої пропаганду та дезінформацію щодо війни в Україні, а Сполучені Штати та Захід не вклали достатньо коштів і зусиль протягом багатьох років для протидії цьому.

«Сполучені Штати як країна, Захід як суспільство повільно приймали й усвідомлювали, наскільки Китай і Росія зробили операції в інформаційному просторі невід’ємною частиною своїх національних цілей», - цитує неназваного чиновника Державного департаменту США CNN.

За його словами, що Китай і росія «витратили десятки мільярдів доларів» на дезінформацію протягом багатьох років, і «ми, я вважаю, тільки починаємо боротися як країна та як суспільство». США – «…я не думаю, що ми ще залучили до цього необхідні ресурси й енергію», хоча «це не означає, що люди не намагалися».»пробували».

Джерело у Держдепі вважає, що росіяни та китайці «працюють на темній стороні». Захід почав прокидатися лише після того, як проти України росія розв’язала повномасштабну агресію.

У Держдепі кажуть, що москва та Пекін мають «ехо-камеру» та «петлю зворотного зв’язку» для обміну та поширення неправдивих тез щодо агресії в Україні. Згідно із припущеннями, зусилля з дезінформації підтримують уряди цих країн, і інформаційні операції добре узгоджують між собою.

Як повідомляє CNN, Глобальний центр взаємодії (Global Engagement Center) Державного департаменту, що відповідає за протидію іноземній дезінформації, декілька років тому опублікував звіт. У документі йшлося, що російський уряд «розповсюджує дезінформацію на найвищих урядових рівнях», а «китайська система пропаганди діє на найвищі рівні влади».

Представник Держдепу каже, що керівник Глобального центру взаємодії вирушить у Східну Європу, де кремль проводить інформаційні операції. Він проведе консультації з тамтешніми урядами щодо протидії цьому.

Тим часом уряд Великобританії вирішив виділити для BBC 20 мільйонів фунтів на підтримку англомовного мовлення і протидії дезінформації. Рішення ухвалене на тлі подій останнього року, зокрема конфлікту в Україні.

Окрім того, як пише Reuters, Великобританія назвала Китай «викликом епохи» для світового порядку, а безпека Об’єднаного Королівства залежить від результатів війни в Україні.

В оновленому плані безпеки та міжнародної політики Британії, опублікований у понеділок, 13 березня, йдеться і про поглиблення партнерства Китаю з росією і співпраці москви з Іраном після вторгнення в Україну. Відтак у Лондоні збільшать на приблизно 5 мільярдів фунтів стерлінгів видатки на свою армію.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: