Російський опозиціонер про помсту кремлю після замахів на нього

НОВИНИ 01.08.2024 Коментарі 0

Ілля Поньомарьов, який у четвер вранці потрапив до лікарні після вибуху російського безпілотника біля його будинку під Києвом. У FB він розповів про наслідки замаху на нього й закликав усіх, хто його підтримує, відповісти кремлю.

Подаємо переклад його тексту.

- Ще вчора я писав, що мене ненавидять. А сьогодні я бачу, як ви мене всі любите. Дякую, кращого за це почуття нічого немає! Щодо того, що сталося.

Мене давно намагається дістати російська влада. Один (явно несистемний) замах був ще 2016 року, його намагався невдало здійснити чеченський кілер, якого потім недозастрелила Аміна Окуєва. Три – більш серйозні – були після лютого 2022 року через наші силові акції. Вони не вийшли, але призвели до того, що маю дуже серйозну охорону в різних країнах. Хто бачив – той знає. Підібратися до мого київського будинку через це дуже складно.

Тож ворог вирішив піти нестандартним шляхом.

Учора, 31.07 – я ще уїдливо писав на сторінці фб – прокинувся годині о 3-ій ночі, бо розпочалася канонада ППО проти дронів. О 3:15 був гучний вибух, один із дронів (за звуком було ясно, що це Шахед-136, він же Герань-2, що несе 40 кг вибухівки) прямо навпроти будинку впав у воду. Куди він летів – незрозуміло. А ближче до 4 години ранку поспіль два дрони, що йшли з північно-східного напрямку, також були підбиті, впали та вибухнули (один на землі, інший здетонував об крону дерев) один – за 50м, інший – приблизно за 100 м від будинку. Від них була вже доволі серйозна шкода – декілька вікон вибило.

У мене з моєю охороною були змішані відчуття. З одного боку, в персональну атаку не вірилося, і було цілком розумне пояснення тому, що відбувалося – ціла група дронів цілком могла бути запущена по одній цілі, їх ППО могла збити приблизно в одній точці над нашим будинком, от вони й упали в одному місці. Бентежило, звичайно, що аж три і все в одному, це дуже нетипово – але не виключено. Тож оцінили збитки, замовили нові вікна та поїхали на роботу.

Проте сьогодні вночі атака повторилася. Я знову прокинувся незадовго до вибуху – ця пекельна машинка шумить, як несправний мопед. Але цього разу набагато голосніше, з того ж напрямку, що й учора, і – головна відмінність – по ньому не було ППО (потім виявилося, що повітряну тривогу скасували за декілька хвилин до того). Рвонула ця штука дуже сильно, просто перед порогом будинку, і в мене полетіла купа уламків. Пожежу охорона, яка прибігла, швидко загасила, але крові було багато, і довелося швидко-швидко їхати в госпіталь.

Велике спасибі лікарям (я, звичайно, захоплююся, як зараз працює українська медицина, особливо з військових травм), вони мене години за дві полатали. Так що я зараз виглядаю страшно, сердито, сиджу в офісі та заспокоюю всіх друзів, що мені безперервно телефонують. Ви – найкращі!

Загалом почуваюся трохи Ісмаїлом Ханією навпаки. От тільки яка держава, такі в неї повітряні атаки. Добре, що ми свого часу не встигнули до ладу довести ГЛОНАСС. Вважаю, його похибка мене й урятувала. До смерті було не чотири кроки, а майже п'ять метрів. Поліція поміряла.

Тепер наше завдання – щоби вони про цей промах пошкодували. Зусилля і за фронтом, і за партизанами, і за санкціями не подвоїмо, а посилимо вдесятеро. У мене ще вухо не постраждало, тож є куди прагнути. І так, хто там мене читає в Москві – я до кінця війни дома не буду, так що буду вдячний, якщо ви дасте йому спокій. Ви таку смачну ожину знищили вибухом.

P.S. Усі запитують, чим допомогти. Друзі, я скажу банально – у цій ситуації дуже потрібні гроші. Їх можна надіслати на пейпел [email protected] з позначкою, що для Іллі (якщо потрібен криптогаманець, напишіть в особисті, я відповім). А якщо не бажаєте мені надсилати, я зовсім не ображусь, але попрошу надіслати Легіону «Свобода Росії». Їм, якщо чесно, ще потрібніше. У їхньому ТГ-каналі є всі реквізити.

Також читайте: Кремль здійснив атаку "шхедами" на російського опозиціонера під Києвом

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: