Російські Z-канали втрачають підписників, а пропутінські ток-шоу – глядачів

НОВИНИ 03.01.2024 Коментарі 0

Одним із головних підсумків 2023 року у росії виявилося наростання недовіри пропаганді. Московитів дедалі менше цікавлять програми Соловйова та Шейніна, Z-канали в Telegram втрачають підписників, а головні пропагандистські сайти – свою аудиторію. Таку тенденцію спостеріг російський телеграм-канал "Можемо пояснити".

У повідомленні сказано, що рейтинг шоу брехливого україножера владіміра соловйова впав у півтора рази. До кінця 2022-го у топ-100 найпопулярніших передач на росії (аудиторія 4+) були 5 пропагандистських ток-шоу, а найвище - "Вечір із соловйовим": 14-те місце із рейтингом 3,6%. Через рік соловйов, як і раніше, популярніший за колег-пропагандистів, але лише на 35-му місці з рейтингом 2,1% (падіння – більш ніж у півтора рази).

Також посилапись показники переглядів у пропагандистських сайтів, - про це свідчить статистика сервісу Liveinternet. Серед головних постраждалих - РІА Новості, "Комсомольская правда" та "Ізвєстія". За рік вони втратили від 9 до 20 млн відвідувачів. У грудні 2023 року на сайт РІА зайшли 60 млн унікальних користувачів, а в грудні 2022 – 75 млн). "Лєнту.ру" у грудні відвідали 54 млн осіб (роком раніше – 63 млн). Найбільші втрати – у «Комсомоской правди". Якщо у грудні 2022 року на сайт КП зайшли 107 млн користувачів, то через рік – усього 87 млн. користувачів.

Від Z-каналів масово відписуються користувачі. Втрати розпочалися після невдалого заколоту євгєнія прігожина у червні. Найбільше відписок – у "воєнкорів", які втрачають майже 1 тис. осіб на день. Так, канал WarGonzo (сємьон пєґов) із червня втратив понад 200 тис. передплатників (з 1,3 млн до 1,09 млн). Подібні втрати у євгєня поддубного (мінус 170 тис. за пів року). Юрій котенок утратив понад 50 тис. передплатників. А "військкор" ВДТРК алєксандр сладков узагалі перестав бути мільйонником – у липні на нього було підписано 1,08 млн, тепер – лише 944 тис.

"Наприкінці року соціологи зафіксували, що росіяни загалом втомилися від війни, і її припинення – головне побажання на 2024-ий", - пише "Можемо пояснити".

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: