Російські посольства – розсадники кремлівської пропаганди

АНАЛІТИКА 14.04.2023 Коментарі 0

Російська «дипломатія» - потужний інструмент інформаційної війни. Масштаби цього явища складно одразу охопити – щодня російські посольства та консульства через свої ресурси та з використанням іноземних медіа поширюють терабайти брехні. Одним і прикладів може слугувати реакція росії на подання заявки Швеції про вступ у НАТО, на яку звернули увагу в уряді Польщі.

«Росія використовує різні інституції для проведення – під диктовку спецслужб – діяльності у сфері інформаційної війни із Заходом. Одна з них – так звана російська «дипломатія», - констатує у своєму твіті уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Польщі, координатор спецслужб РП Станіслав Жарин.

За його словами, після того, як шведський парламент проголосував за вступ країни в НАТО, посольство росії у Стокгольмі опублікувало повідомлення із залякуванням шведів про те, що вони «заходять у прірву». Росія звинуватила владу Швеції в тому, що вона прийняла рішення щодо НАТО всупереч волі шведів, «порушуючи» тим самим «принципи демократії». Мовляв, у Стокгольмі навмисно не провели референдум щодо питання вступу країни у військово-політичний Альянс, бо знали, що шведи проголосують проти.

«Російська пропаганда використовувала типовий маніпуляційний механізм, що використовують проти країн НАТО – це навіювання конфлікту між шведською владою та суспільством», - написав польський урядовець.

У російському посольстві навели свої «аргументи»: буцімто шведи «масово звертаються» до посольства із засудженням рішення про вступ у НАТО. А також повторили банальні звинувачення в русофобії, що їх росія використовує проти будь-якої держави, яка веде політику проти російських інтересів. У російському «дипвідомстві» заявили, що Швеція стає «васалом США».

Іще одним використаним прийомом у російському коментарі на тему вступу в НАТО є «фальшивий пацифізм». У кремлі зазначили, що шведські «прихильники миру» повинні бути «збентежені», оскільки НАТО «здійснило понад 200 військових інтервенцій з часів Другої світової війни».

Також російські «дипломати» погрожували шведам розплатою, інфляцією і навіть припускали, що шведів примусово відправлять на війну в Україну.

«Коментар російського посольства у Швеції ще раз доводить, що таке «дипломатія» для Росії. Брехня, маніпуляції, дезінформація, шантаж і залякування – типова діяльність «дипломатів» з Росії», - робить висновок Станіслав Жарин.

Додамо, що на сторінці у FB рашистського посольства у Швеції фактично кожна публікація – приклад рафінованої пропаганди.

Тут і розлога історія про «захоплення нинішнім київським режимом» разом із «розкольницькою та неканонічною так званою Православною церквою України». Навіщо росія втручається у внутрішні справи України, якщо у кремлі заявляли про те, що УПЦ (мп) є незалежною від рпц церквою – пропагандисти не пояснюють.

І фото зруйнованих будівель з підписом «Збройні сили України завдають ударів по цивільних об'єктах із застосуванням зброї, поставленої Заходом». А також нагадування про те, що Україна вже 8 років «дамбіт бомбас».

І маніпулятивна історія про битву та «пабєду русского войска» на Чудському озері 1242 року, що «сприяла формуванню сильної, централізованої російської держави».

Про американські біолабораторії в Україні та розробку біологічної зброї масового ураження на сторінці рашапосольства у Швеції теж не забувають періодично нагадувати. Як і про десятки інших тем, які постійно циркулюють з подачі роспропагандонів у світовому інформаційному просторі.

Як не дивно, але FB Марка Цукерберга сприяє політиці поширення російської брехні та не банить ці тексти за образи, неправдиву інформацію, мову ворожнечі та за іншими пунктами, під які потрапляє чи не кожна публікація.

А тепер уявіть масштаб цього потоку російської пропаганди, якщо рф має приблизно 250 «дипломатичних» установ у всьому світі. І це без урахування «культурних» центрів і подібних організацій, які пропагують «русскій мір»…

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: