Школярам на московії промиватимуть мозок новим підручником з «рашаісторії»

АНАЛІТИКА 13.04.2023 Коментарі 0

Відомий українофоб, помічник кремлівського карлика владімір мєдінскій в інтерв’ю рашистському телеканалу РБК розповів, чим буде наповнений їхній новий підручник з історії ХХ-ХХІ ст. для учнів 10-11 класів.

Для початку мединський приміряв на себе лаври екснардепа-запроданця олега царьова. Адже він так само вважає, що росіянському школяреві необхідно знати, що «вєлікая атєчєствєнная» розпочалася 22 червня 1941 року з віроломного нападу Німеччини на СРСР «в порушення  договору про ненапад». «Це факт. Відбулося саме так, а не навпаки», -наголосив колишній міністр культури рф.

«Школяр повинен це знати. Так само, як і те, що війна закінчилася 9 травня 1945 року в Берліні підписанням акту про беззастережну капітуляцію», - додав мєдінскій. Схоже, його стараннями в голови юного покоління росіянців повертатимуть радянське роздільне сприйняття історії, де поняття ІІ світової війни підмінялося «вєлікой отєчєственной».

Але це ще квіточки. Схоже, що у новому підручнику легко виправдовуватимуть усі війни, які починали росія та СРСР.

Наприклад, на запитання, як ставитись до нападу СРСР на Фінляндію у 1939 році, помічник бункерного діда заявив, що цю історію треба розповідати в комплексі. І запропонував нагадати, що, мовляв, якби СРСР за підсумками тієї війни не відсунув своїх кордонів від Ленінграда (насправді загарбавши шмат території Фінляндії, - ЗІФ), то фіни, як союзники нацистської Німеччини, могли б обстрілювати Невський проспект і Двірцеву площу прямою наводкою.

Водночас, на думку помічника президента рф, жодні вибачення за минулі дії держави «ніколи не допомагають нічого налагодити».

«За який поділ Польщі ми маємо вибачатися? Катерининський, чи що? Катерина як могла крутилася, щоби Польща залишилася єдиною. Більше того, коли вже стало зрозуміло, що Польща в будь-якому разі розділять німці, вона зробила все, щоби не взяти собі ані п'яді  споконвічних польських земель. А лише повернути землі, історично заселені білоросами та малоросами, правобережну Україну, при другому поділі ще Литву», - з легкістю пояснив обставини того часу очільник робочої групи зі створення підручника з історії. Після цього лише пам’ятники залишається ставити правителям роzzії – «від вдячних жертв», наприклад.

Оскільки йдеться про сучасність, до підручника включать і розділ про т. зв. «військову операцію».

В інтерв’ю мєдінскій також розповів, що як міністр культури, свого часу  пропонував обмежити підручник новітньої історії рф 1999 роком -обранням на посаду президента ліліпутіна. Однак тоді його не підтримала вчена спільнота, наполігши на тому, що підручник повинен іти до «подій вчорашнього дня». «Тому нехай це буде у розділі «Нова історія». Тому, звісно, і «сво» буде, і все, що встигне потрапити до підручника, у ньому виявиться», - сказав помічник путлєра.

За його словами, зараз школярам треба пояснювати, чому спецоперація була «неминучою». Він також наплів про українізацію за більшовиків, «колабораціонізм на Західній Україні під час великої вітчизняної війни», виділення України в незалежну державу, «при тому, що жодна законна процедура, якої вимагало законодавство СРСР, проведена не була».

Як вважає мєдінскій, в Україні зараз «конструюють фантазійну паралельну реальність», займаючись історичним перепрограмуванням. «Це історична фентезі. Московити – це хобіти. А вони – ельфи. Це із цієї ж серії. Жодного відношення до науки це не має», - перекрутив усе, що можна було, цей хворий на голову путініст. Адже навіть діти знають, що московити – це потворні та тупі орки, а не хобіти. Але рашистам брехати – як дихати…

Наприкінці цей путінський хробак ще й заявив, що йому «глибоко симпатичний український народ». При чому з тієї причини, що… «це частина російської землі, а Україна – невід’ємна частина руского міра».

«Ми не маємо конфлікту з Україною. Ми, на жаль, маємо конфлікт традиційних колоніалістів, які століттями будували успішні колоніальні імперії, з територією, яка не захотіла бути колонією. Нас хотіли зробити колонією з XVII століття, то одні, то другі, то треті .... Хто тільки не хотів зробити з нас колонію. Тепер чергове коло», - пожалівся мєдінскій.

Але ці крокодилячі сльози навряд чи розчулять нормальних людей. Адже ненажерлива імперія (яка сама залюбки колонізувала своїх сусідів) готова виправдовувати будь-який свій злочин. Для цього й узялася переписувати історію та ще й залучила до процесу запеклого рашиста. Але історія зрештою все розставить на свої місця.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: