Російські кібератаки стають усе більш скоординованими

НОВИНИ 25.10.2023 Коментарі 0

Рашистські хакери змінили характер кібератак: їх тепер фіксують з різних місць одночасно на частини однієї інфраструктури. І вони стали більш координованими.

Зараз кібератаки стають регулярними і в той же час більш витонченими – їх спрямовано на руйнування життєво важливої інфраструктури під час війни. Про це заявив в інтерв’ю агенції Bloomberg заступник міністра закордонних справ Антон Демьохін. Саме він відповідає за питання цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації у відомстві.

За його словами, хакери продовжують атакувати державні органи, служби безпеки та комерційні підприємства, включаючи фінансові установи, намагаючись перешкодити наданню послуг та отримати особисті дані. Тож державі доводиться докладати багато зусиль, часу і уваги, аби протистояти цьому.

Також було виявлено, що зловмисники залишили сплячі віруси в інформаційних системах, які активуються після початку наступальної операції.

Згідно з урядовими даними, від січня 2022 до вересня 2023 року Україна зафіксувала 3974 кіберінциденти. На підставі їх аналізу зроблено й певні висновки. Так, на початку вторгнення кількість кібератак зросла втричі. У першій половині цього року рашистські військовики проводили більше шпигунських кібероперацій, намагаючись отримати інформацію з судів щодо московитських шпигунів та докази військових злочинів.

Звісно, що при цьому кремль і рашистські військові постійно заперечують будь-яку свою причетність до хакерських операцій.

Натомість українські чиновники і дипломати перебувають у постійному контакті з зарубіжними фахівцями. Так Антон Демьохін мав двосторонню зустріч із заступником радника США з національної безпеки Енн Нойбергер під час поїздки до Південно-Східної Азії: вони обговорювали саме питання розвідки загроз і технології кібербезпеки.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: