Російські фейкомети: отруйні речовини від СБУ й атака на Донецьк

НОВИНИ 17.03.2022 Коментарі 0

У російському міністерстві оборони придумали нову «лякалку» про Службу безпеки України, яка, мовляв, «за підтримки західних країн готує провокацію із застосуванням отруйних речовин проти мирних мешканців».

Тези про «провокацію СБУ» з’явилися після того, як російські окупанти обстріляли мирну колону біля Маріуполя і скинули вчора, 16 березня, потужну бомбу на будівлю міського театру, де переховувалися сотні жінок і дітей.

«Подібні заяви загарбників - лише спроба відвернути увагу від чергового воєнного злочину. Але жодні фейки не перекриють собою геноцид цивільних мешканців і гуманітарну катастрофу в Маріуполі, який руйнують російські ракети та бомби. Офіційно зазначаємо: СБУ навіть в теорії не може готувати жодних провокацій з отруйними речовинами. Бо ми не діємо методами окупантів!»,– йдеться у повідомленні СБУ.

Іще одне інформаційне безглуздя придумали про буцімто атаку по Донецьку українською ракетою «Точка-У».

Російський інформаційний ресурс «РИА-Новости» поширив «новину» про «народну міліцію днр», яка виявила ноутбук українських військових з інформацією про цілі ударів «Точкою-У», серед яких будинок уряду, радіотелецентр і військкомат у Донецьку.

«І все виглядало б правдоподібно, якби окупанти додали трішки «мізків» до цього фейку. У демонстрованому ними фото нібито з комп'ютера українських військових слово «об'єкти» написано з російською «э», - розвінчують черговий міф у Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони України.

Нагадаємо, ЗІФ повідомляв про подібний фейк із «Точкою У», коли російська пропаганда навмисний стаціонарний підрив у Донецьку намагалася видати за ракетну атаку Збройних сил України.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: