Кривава брехня Росії: вибух у Донецьку видають за атаку українською ракетою

НОВИНИ 15.03.2022 Коментарі 0

Черговий фейк рашистської пропаганди розганяють на Росії – вибух у Донецьку намагаються видати за збиту українську ракету "Точка-У", що впала на будинок. Відео та фото про цей випадок поширюють через російські зливні бачки. Проте експерти швидко спростували брехню.

"Як я завжди казав, російські пропагандисти настільки тупі, що самі завжди надають докази своїх злочинів. І це відео лише доказує, що це був стаціонарний підрив на місці! Не падіння «Точки-У», і навіть не її руйнування після знищення у повітрі, а саме підрив на місці", - цитує військово-політичного оглядача Олександра Коваленка сайт Sprotyv.Info.

Спростували російську недолугу пропаганду і в Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони України. 

На думку експертів Центру, російська театрально-постановочна трупа "вирішила не сильно старатися і звинуватила ЗСУ у тому, що роблять самі окупанти - в обстрілі мирного населення".

"По-перше, на відео, яке демонструє начебто момент влучення снаряду, можна побачити лише маленький вибух, який аж ніяк не може бути вибухом снаряду, випущеного комплексом "Точка-У". По-друге, "наслідки вибуху» не відповідають потраплянню снаряду "Точка-У". Після вибуху "Точки-У" залишається двигун – труба діаметром 50 см і довжиною до 2-ох метрів, а також залишки електроніки. Крім цього, в "Точці" багато касетних елементів, а у наданих відео можна побачити, що це був один невеликий (120-150 мм) осколково-фугасний боєприпас, що вибухнув над асфальтом", - йдеться у коментарі Центру. 

На думку українських фахівців, вороги своїм фейком прагнули "демонізувати ЗСУ в очах західних партнерів і населення РФ".

Спростував інформацію і міський голова міста Покровськ (колишній Красноармійськ) Руслан Требушкін. Російські пропагандисти нафантазували, що саме з території Покровська випустили «Точку-У».

У своєму відеозверненні він, зокрема, сказав: «Жодних ракет з території нашого міста не запускали. Ця інформація є неправдивою. Ми не маємо такого озброєння, з якого можна було б відправити таку ракету».

Ілюстративне фото: колаж "ЗІФ"

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: