Російське міноборони придумало новий обман із HIMARS

НОВИНИ 02.08.2022 Коментарі 0

У понеділок, 1 серпня, російські пропагандисти вдруге заявили про знищення двох одиниць РСЗВ HIMARS. Цього разу росіян тішили «інформацією» про завданий удар «точним оружиєм» по цеху одного з підприємств у Харкові.

Генерал-фантазер  іґарь канашенков від імені міноборони росії розповідав про знищені дві пускові установки американської РСЗВ HIMARS на заводі «Українські енергетичні машини». У зверненні навіть показали відео з камери ракети (скрін унизу), що залітає у вікно на другому поверсі великого триповерхового приміщення з кондиціонерами на стінах. Чому українці ховали саме там прославлені американські установки – росіянам не пояснили. Мабуть, тому, що zомбовані zвикло сприймуть усе за справжню монету.

Для більшої бравади офіційний представник міноборони росії ще приписав одразу ліквідацію 53-ох українських військових. І серед них були «націоналісти й іноземці, які беруть участь у бойових діях на боці офіційного Києва».

Тим часом Генеральний штаб Збройних сил України повідомив на своїй сторінці у FB, що 1 серпня США оголосили про черговий пакет допомоги Україні на суму приблизно 550 мільйонів доларів США. В Україну доставлять, зокрема, боєприпаси для ракетно-артилерійських систем високої мобільності HIMARS і 155-мм артилерійських систем, «які українські збройні сили так ефективно використовують на полі бою для захисту своєї країни».

«Цей пакет збільшить загальну військову допомогу США Україні до майже 8,1 мільярда доларів США з початку жорстокого та неспровокованого нападу росії. Народ України надихає світ, захищаючи свою країну та свободу, і ми з вами. Це вже сімнадцяте вилучення із запасів Міністерства оборони США для забезпечення зброєю та обладнанням України та її самооборони з серпня 2021 року», - йдеться у повідомленні ГШ ЗСУ.

Командувач ОК «Південь» генерал-майор Андрій Ковальчук запевнив, що Україна не втратила жодної системи HIMARS, а спроби росії вполювати їх «були марними». Він також підкреслив, що американці приємно здивовані ефективністю застосування цих РСЗВ з боку ЗСУ.

На росії не вперше вдаються до відвертої брехні та фантазій. І якщо конашенков зригує у вуха росіян бравурні фейки про успіхи рашистської армії задля тримання насєлєнія в тонусі, то російські спецслужби діють набагато тонше. Усвідомлюючи серйозність систем HIMARS попри їхню незначну кількість – Україна не отримала ще й двох десятків цих РСЗВ, кремль намагається за будь-що зірвати довіру до України та постачання їй озброєння з країн Заходу. ЗІФ детально на цю тему виклав фактаж у матеріалі «HIMARS життєдайний: рашисти пішли в інформаційну контратаку».

До речі, росіяни приблизно два тижні тому також повідомляли про ліквідовані 2 одиниці РСЗВ HIMARS. Чомусь у їхній уяві ці машини рухаються попарно. Маячню російського міноборони «довелося» спростовувати навіть американцям.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: