Російська пропаганда «знищила» більше РСЗВ HIMARS, ніж отримала Україна

АНАЛІТИКА 05.01.2023 Коментарі 0

На росії продовжують невтомно брехати про «звитяги» другої армії світу у загарбницькій війні проти України. Чергову хвилю фантазій російської пропаганди спровокував удар Збройних Сил України з реактивних систем залпового вогню HIMARS по приміщенні ПТУ в Макіївці у новорічну ніч. У будівлі перебувало декілька сотень привезених із росії на війну чмобіків.

Резонанс від масової смерті мобілізованих не змогла приховати навіть російська пропаганда, що використала різні маніпулятивні прийоми для заспокоєння «насєлєнія». У хід ішли намагання замовчати масштаб одномоментної поразки російської армії, применшити кількість загиблих (була навіть версія про спецоперацію – буцім у чмобіків відібрали мобільні телефони та спеціально розмістили їх у ПТУ для пеленгування з боку ЗСУ та провокування удару по хибній цілі).

У Макіївці розбирають руїни будівлі ПТУ та шукають рештки частково мобілізованих 

Потім були обурливі коментарі провідних російських пропагандонів, пошук винуватих, спроба перевести стрілки за розміщення в одній будівлі такої кількості чмобів на командування так званої «днр». Завершилося все показовим мітингом пам’яті матерів за загиблими у Самарі (звідки була основна маса призовників), визнанням 89 трупів з боку міноборони росії, обіцянкою виплатити компенсації, покарати винуватих і відімстити «укрофашистам» за такий «негуманний» обстріл. Для більшого ефекту заспокоєння ватних мізків у міноборони рф також заявили, що установку HIMERS, з якої випустили 6 ракет по ПТУ в Макіївці, знищили. А потім трішки «подумали» та додали ще 4 знищених установки РСЗВ у районі Дружківки.

Парадокс у тім, що кількість заявлених російською пропагандою знищених в Україні «хаймарсів» перевищує темпи їх постачання союзниками України. Їх почали «знищувати» чи не з перших днів появи в Україні у червні минулого року.

Про це навіть відверто писав усередині грудня російський ресурс «Военное обозрение». Його автори визнають, що попри регулярні реляції про перехоплення російською протиповітряною обороною ракет від HIMERS, по російських важливих цілях «прилітає зі завидною постійністю». Також «ВО» пише, що «багато західних експертів сьогодні називають «Хаймарс» рятівником ЗСУ від російської надконцентрації артилерії», що є «цілком обґрунтовано».

За підрахунками вищезгаданого російського ресурсу, РСЗВ всіх моделей (M142 HIMARS, M270B1, M270 MARS II, LRU) західні союзники надали Україні 40 одиниць. Від 1 червня 2002 року, згідно зі зведеннями російського міноборони, знищено 44 одиниці.

«Увага, запитання: хто тоді стріляє по розташуваннях військових частин і підрозділів, складів та об'єктів цивільної інфраструктури?.. Взагалі погано якось виходить. -4 установки «Хаймарс» «кошмарять» усю лінію оборони російських військ та об'єкти в тилу. Найнеприємніше в ситуації, що ні українці, ні американці ніхто взагалі не підтверджує влучення хоча б по одному РСЗВ будь-якого типу. Та й міноборони РФ не наводить жодних доказів», - констатує видання.

Не підтверджують випадків знищення HIMERS і в Білому домі. Речник з питань національної безпеки США Джон Кірбі під час розмови з журналістами у середу, 4 січня, сказав: «Я бачив заяви росіян про те, що вони вразили систему HIMARS. У відповідь на це у нас немає інформації, щоби підтвердити це повідомлення».

За словами пана Кірбі, повідомляє The Hill, росіяни публікували подібні звіти й раніше. Він припустив, що це складова дезінформаційної кампанії президента путіна, яка малює більш ніж 10-місячний напад росії на Україну як оборонну військову операцію.

«Будьмо абсолютно чесними. Це війна Росії проти України, - сказав Кірбі. - І Путін може стверджувати скільки завгодно, що це якась боротьба проти Заходу, це екзистенційно для його безпеки, це США проти Росії, це НАТО проти Росії – ми всі знаємо, що це купа лайна. Росія – це та, хто вчинила насильство над українським народом у доволі історичному та безпрецедентному масштабі. І ми надаємо та продовжуватимемо надавати йому ті системи та допомогу, які йому потрібні, щоби захистити себе».

Як бачимо, путінський режим брехню звів до абсолюту. І тон цій брехні задає сам путін. Бункерний бравурно намагається переконувати росіян, що «друга армія світу» (хіба що з кінця) ще всім покаже. Показовою є його реакція двотижневої давнини на звістку про те, що США готують для України систему ППО Patriot. «Хочуть Patriot поставити. Нехай ставлять – ми «пощьолкаєм» і «Петріоти», - відказав путін журналістам. Якщо «лускання» відбуватиметься за тією ж схемою, що і з «хаймерсами», то які можуть бути заперечення.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: