СБУ на Львівщині затримала російського аґента-навідника

НОВИНИ 05.01.2023 Коментарі 0

Служба безпеки України затримала у Львівській області російського поплічника за наведення ворожих ракет на стратегічні підприємства України. На росію працював інженер одного з державних підприємств, розташованих на сході України.

Згідно з інформацією, поширеною у ТГ-каналі СБУ, зрадник на початку повномасштабного вторгнення після вербування російською спецслужбою, погодився проводити розвідувально-підривну діяльність проти України.

За завданням росії, він збирав інформацію про розташування стратегічних об’єктів у південно-східних регіонах України та пропонував свою допомогу з проектування новітньої радіолокаційної системи на основі відомостей української РЛС.

Для виявлення об’єктів енергетики та залізничної інфраструктури, завербований прихильник «русского міра» їздив у Київ і Запоріжжя буцімто у відрядження. Там він мав оцінити технічний стан потенційних цілей для російських ракет і підготувати відповідний «звіт» для фсб.

Під час наступного «відрядження» у Львівську область, де запроданець мав виявити розташування об’єктів критичної інфраструктури та передати інформацію ворогу у вигляді електронних координат і фотоматеріалів з геолокацією, контррозвідники СБУ затримали його.

У затриманого виявили мобільний телефон із доказами листування з ворогом і символіку комуністичного тоталітарного режиму.

СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада); ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: