Російська пропаганда залучає «турецьких експертів»

ПЕРЕКЛАДИ 11.06.2023 Коментарі 0

Події в Запорізькій області стали базою для чергової російської ІПСО, яка дзеркально відображає, наприклад, аналогічну інформаційну операцію в Бахмуті, коли повідомляли про «провальну» оборону міста та «колосальні» втрати Сил Оборони України, з паралельним нагнітанням «навіщо це все потрібно».

Зараз же, з журналістських глибин виринули «експерти», які або розповідають про те, що «все пропало», хоча вони до ладу не можуть відрізнити глибинну розвідку від наступу, або спливли ЗМІ, у яких повсюдно «джерела» в Генштабі ЗСУ , які аналогічно віщають про те, як «усе погано».

У той час, як більшість західних ЗМІ охрестили розвідку боєм у Запорізькій області «НАСТУП», на арену почали виходити нові елементи інформаційної війни, яких раніше не використовували. І назва їм - «турецькі джерела» та «турецькі експерти».

У російському сегменті зараз активно використовують дані та думки від деяких «турецьких джерел» і «турецьких експертів», які розповідають апокаліптичні історії того, що відбувається.

Наприклад: «Турецькі джерела повідомляють про 7 тисяч загиблих ЗСУ під час провального наступу».

Тобто деякі «турецькі джерела», які російському споживачеві ближчі, ніж CNN, New York Times і «експерт» Юра Рєпке, ретранслюють у гіпертрофованій формі класичні наративи - «величезні втрати» та «наступ провалився».

Як тут не згадати «болгари захопилися!» або «болгари вражені!», але тепер уже з турецькими спеціями. І бере цей тренд початок порівняно недавно, що говорить про заздалегідь підготовлену базу поширення ІПСО, що зайвий раз свідчить про гостру потребу російських окупаційних військ у таких фейках.

З урахуванням того, наскільки легко в наше інформаційне середовище безапеляційно інтегруються непрофесійні думки західних «експертів» та ЗМІ, не виключаю, що в якийсь момент відбудеться й інтеграція «турецьких джерел» і «турецьких експертів» із російським душком.

Зберігайте інформаційну гігієну!

Олександр Коваленко, ТГ-канал
Колаж – 24tv.ua

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: